Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė lemiamame mače kausis iš širdies

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė, laimėjusi keturias iš eilės pasaulio čempionato I diviziono B grupės rungtynes, trokšta, kad paskutinis – penktas – akordas būtų skambiausias.

Nugalėtojai – į A grupę

Vilniuje vykstančiose varžybose mūsų šalies ledo ritulininkai 3:0 nugalėjo ispanus, 6:1 – estus, 3:2 – olandus ir 3:0 – kinus.

Šiandien Lietuvos komanda išmėgins jėgas su ukrainiečiais, kurie iki šiol taip pat įveikė visus varžovus: 8:0 – estus, 4:0 – olandus, 9:0 – kinus ir 6:1 – ispanus.

Lietuvos ir Ukrainos rinktinės kausis ne vien dėl aukso medalių, bet ir dėl vienintelio kelialapio į I diviziono A grupę.

Šioje grupėje mūsiškiai varžėsi 2023-iaisiais, tačiau, pralaimėję visus mačus, buvo priversti persikelti į žemesnę – B – grupę.

„Ukrainos komanda – labai stipri, bet viskas įmanoma. Tai parodė ir draugiškos rungtynės – žaidėme apylygiai (čempionato išvakarėse surengtą kontrolinę dvikovą 5:2 laimėjo ukrainiečiai – red. past.). Atiduosime širdį, visas jėgas, kad laimėtume auksą“, – kalbėjo Lietuvos ekipos puolėjas Martynas Grinius.

Išpeikė ledą

„Mačas su lietuviais – lemiamas. Rezultatas itin svarbus ir mums, ir jiems, tad laukia sunkus išbandymas“, – sakė ukrainiečių komandos puolėjas Viktoras Zacharovas.

Jeigu tribūnos užsipildys, sąlygos bus kaip saunoje. Žaisime ant vandens.

„Akivaizdu, kad lietuvius palaikys gerokai daugiau sirgalių nei mus. Tačiau tai motyvuos mus atkakliau siekti pergalės“, – pabrėžė Ukrainos rinktinės strategas Dmitrijus Christičius.

Puolėjas Vitalijus Lialka atkreipė dėmesį į prastoką ledo kokybę „Twinsbet“ arenoje.

„Kai žiūrovų nedaug, situacija pakenčiama. Jeigu tribūnos užsipildys, o taip tikrai įvyks, sąlygos bus kaip saunoje. Žaisime ant vandens. Reikia tam ruoštis“, – teigė Ukrainos ledo ritulininkas.

Ispanai ar olandai?

Šiandien taip pat paaiškės, kuri komanda – Ispanijos ar Nyderlandų – iškris į II diviziono A grupę.

Šios ekipos pralaimėjo po keturias rungtynes, tačiau ispanai turi vieną tašką, kurį pelnė už tai, kad nusileido estams (3:4) tik po pratęsimo.

Savo ruožtu Estijos ekipa už pergalę prieš ispanus uždirbo tik du taškus, o ne tris.

Rezultatyviausi turnyro žaidėjai – po 4 įvarčius pelnę Lietuvos rinktinės puolėjas Markas Kaleinikovas ir ukrainiečiai Igoris Merežko ir Oleksandras Peresunka.

I diviziono A grupės varžybos vyksta Italijoje. Po dvejas rungtynes jau laimėjo ir po vieną nesėkmę patyrė vengrai (3:1 įveikė japonus, 6:2 – Pietų Korėjos atstovus, 1:2 nusileido rumunams) ir slovėnai (6:1 nugalėjo rumunus, 2:0 – italus, 2:4 pralaimėjo korėjiečiams).


Turnyro lentelė

1. Ukraina  4  0  27:1  12

2. Lietuva  4  0  15:3  12

3. Kinija  2  2  10:13  6

4. Estija  2  2  8:19  5

5. Ispanija  0  0  5:20  1

6. Nyderlandai  0  0  4:13  0



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių