A lyga: įsismarkavusi „Banga“ sutriuškino „Taurą“

Lietuvos futbolo A lygoje Gargždų „Banga“ trečiadienį Tauragėje 4:1 įveikė vietos „Taurą“. Tai antroji iš eilės gargždiškių pergalė tokiu rezultatu.

„Banga“ tvirčiau iniciatyvą perėmė prabėgus dešimčiai minučių ir netrukus dukart nubaudė aikštės šeimininkus. 19 minutę R.Borusas įveikė gynėją ir perdavė kamuolį A.Staponkai, kuriam beliko iš kelių metrų nukreipti jį į vartus. 26 minutę beveik identiškoje situacijoje atsidūrė A.Alekseevas ir T.Salamanavičius. Pastarasis tiksliai smūgiavo iš dešimties metrų ir padvigubino „Bangos“ persvarą, rašo portalas fkbanga.lt.

„Taurui“ pavyko atgaivinti viltis 36 minutę, kai po perdavimo iš kairiojo krašto M.Kižys smūgiu galva sušvelnino rezultatą. Tiesa, „Banga“ prieš pat pirmojo kėlinio pabaigą skelbiantį švilpuką dar sykį nuliūdino Tauragės aistruolius. A.Dos Santos perdavė kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam T.Salamanavičiui ir šis, išbėgęs vienas prieš M.Matuzą, šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį greta „Tauro“ vartininko.

Antrojo kėlinio pradžioje „Banga“ atidavė iniciatyvą varžovams ir vos dėl to nenukentėjo. 57 minutę „Tauro“ legionierius N.Cosentini smūgiu iš 16 metrų sukirto į skersinį, o pirmasis prie kamuolio suskubęs šeimininkų puolėjas įsigudrino iš kelių metrų smūgiu galva vėl sudrebinti vartų konstrukciją. Po šio epizodo „Banga“ vėl ėmė rungtyniauti aktyviau ir 74 minutę užgęsino paskutines šeimininkų viltis išgelbėti rungtynes. A.Alekseev ir A.Staponka dviese įveikė „Tauro“ gynybos liniją ir legionierius iš Rusijos iš arti nukreipė kamuolį į vartus.

Tauras (Tauragė) - Banga (Gargždai) 1:4 (1:3)
Teisėjas: J.Paškovskis (Vilnius), 400 žiūrovų
Įvarčiai: 36 min. M.Kižys (Tauras); 19 min. A.Staponka, 26 ir 45 min. T.Salamanavičius, 74 min. A.Alekseevas (Banga)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių