R. Meilutytė ir K. Teterevkova viena po kitos žengė į pusfinalį (papildyta)

  • Teksto dydis:

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje startavo ir į pusfinalį pateko Rūta Meilutytė bei Kotryna Teterevkova.

Olimpinė čempionė R. Meilutytė  finišavo per 1 min. 6,34 sek. ir užėmė dešimtąją vietą tarp visų 37 dalyvių.

„Skaudėjo. Bet įdomu, pradžia, visa ta patirtis pirmo plaukimo. Džiaugiuosi, kad drąsiai pradėjau. Lauksiu pusfinalio“, – po finišo kalbėjo sportininkė. Paklausta, ką skaudėjo, patikslino: „Raumenis“.

Vertindama savo pasirodymą, R. Meilutytė sakė: „Normaliai. Aš apskritai nelabai vertinu kažką. Laikas normalus. Džiaugiuosi, kad pakliuvau į pusfinalį, noriu pakliūti į finalą.“

R. Teterevkovos rezultatas – 1 min. 6,76 sek. – garantavo jai 15-ąją vietą atrankoje. Į pusfinalį pateko 16 plaukikių.

„Kadangi buvo pirmas startas, buvau šiek tiek išsiblaškiusi, bet džiaugiuosi, kad pakliuvau, nes jau buvau išsigandusi, kad buvo ant ribos“,  – prisipažino lietuvė.

Prieš pat jos startą į baseiną paimti kažkieno pamestos kepurėlės nėrė vienas baseino darbuotojų. Ar šis netikėtas įvykis neišblaškė? „Mačiau, bet ne pirmas kartas, esu mačiusi. Tiesiog stengiausi toliau koncentruotis. Emocijų man nesukėlė“, – tvirtino K.Teterevkova.

Greičiausios atrankoje buvo Tatjana Smith iš Pietų Afrikos (1 min. 5 sek.), kinė Tang Qianting (1 min. 5,63 sek.) ir airė Mona McSharry (1 min. 5,74 sek.).

Kalbėdama apie savo pasirodymą K. Teterevkova sakė: „Kadangi dabar rytas, tai visai džiaugiuosi, tai antras mano geriausias rezultatas. O vakare matysime. Visada pirmas startas ne toks užtikrintas. Kadangi nepataikiau į posūkį, padariau jį labai lėtai.“

Šios rungties pusfinalis sekmadienį prasidės 22.10 val. K. Teterevkova startuos pirmajame plaukime, R. Meilutytė – antrajame.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sudyta jau

sudyta jau portretas
silke-senele,o ne auksine zuvele.

Sėkmės lietuvaitėm

Sėkmės lietuvaitėm portretas
O Rūta buvo "Auksinė žuvelė" ir ja liks.

as

as  portretas
mes jai linkim aukso,bet visi jos ir tv pasisakimai,kad plaukia ruta savo malonumui,skamba keistai,cia vel sugalvota nauja religija,malonuma pas mociute sode guledama ir i dangu ziuredama,cia sportininkai atvaziuoja siekti pergaliu,o ne kaip turistai.aciu
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių