Trijų komandų dirigentas ir pats neatsispirs pagundai sėsti prie vairo

Tik pusantro mėnesio beliko iki liepos 17–20 dienomis Palangoje vyksiančio didžiausio Baltijos šalyse maratoninių „Aurum 1006 km powered by Hankook lenktynių“ festivalio, kurį nuo pat pradžių rengia VšĮ „1000 km lenktynės“.

Šiemet tai bus neeilinės, o jubiliejinės – jau 25-osios lenktynės nuo 2000-ųjų besitęsiančioje ir niekada nenutrūkusioje renginio istorijoje.

Kuo mažiau laiko belieka iki atsakingiausio metų starto, tuo didesnis sujudimas juntamas komandų garažuose ir vadavietėse, kur baigiami derinti paskutiniai pasirengimo akcentai.

Net tris komandas į Palangą deleguoja „Porsche Lietuva“.

Pirmosios, jei sąlyginai ją galima taip pavadinti, „Porsche Baltic 4“ lenktynininkai Nerijus Raudonis, Darius Gaučius, Audrius Gricius ir šią savaitę paaiškėsiantis ketvirtasis dalyvis vairuos visiškai naują „Porsche Cayman 718 GT4 RS Clubsport“ automobilį, kurio ankstesnį modelį atidesni „Aurum 1006 km lenktynių“ gerbėjai jau ne kartą matė skriejantį šia trasa.

Organizatorių nuotr.

Tai gamintojų sukurtas lenktyninis modelis, prižiūrimas „Porsche“ centre Vilniuje, o jo „sveikata“ varžybų metu rūpinasi profesionali „Porsche“ technikų komanda.

„Porsche Cayman 718 GT4 RS Clubsport“ – greičiausio serijinio „Cayman GT4“ lenktynėms skirta versija. Per automobilio, sveriančio 1330 kg., kėbulo vidurį įmontuotas atmosferinis 3,996 litro darbo tūrio šešių cilindrų variklis, išvystantis 368 kW (500 AG) pajėgumą.

Jėgos agregatas komplektuojamas su septynių laipsnių automatine PDK su standžia pakaba pavarų dėže, galią perduodančia į sportinio bolido galinius ratus.

Gamykloje lenktynėms paruoštas „Porsche Cayman 718 GT4 RS Clubsport“ 100 km/val. padalą pasiekia per 4 sek.

Kitos dvi „Porsche Lietuva“ komandos – „Porsche Baltic 91“ ir „Porsche Baltic 92“ – jau pilnai sukomplektuotos, o jų lenktynininkai vairuos identiškus „Porsche 911 GT3 CUP 992“ automobilius, kurių 3,996 litro darbo tūrio varikliai išvysto po 510 AG pajėgumą.

„Porsche Baltic 91“ ekipos sportininkų paraiškoje – keturios pavardės. Tai Tomas Svidinskas, Leonardas Diržys, Ramūnas Grigaitis ir Mantas Jasiulevičius.

O „Porsche Baltic 92” ekipos garbę kartu su Domu Raudoniu bei Tautvydu Rudoku gins ir pats „Porsche Lietuva“ komandų kapitonas, „Porsche Experience” projekto vadovas Robertas Kupčikas.

Organizatorių nuotr.

Ar nebus sunku nuo kapitono tiltelio vadovauti net trims labai greitoms ir anaiptol ne statisto vaidmeniu besitenkinančioms komandoms ir dar pačiam vieną pamainą praleisti prie bolido vairo?

„Ko gero, ne tokie sunkumai labiausiai gąsdina, – sakė daug šilto ir šalto lenktynių pasaulyje matęs R. Kupčikas. – Svarbiausia kad nekiltų netikėtų nesklandumų ir išvengtume visas pastangas bei viltis negrįžtamai užbraukiančių avarijų. Tik tada galima tikėtis, jog mūsų patirtis ir geri norai atneš lauktų dividendų“.

R. Kupčikas, vienas labiausiai patyrusių žiedinių lenktynių meistrų, 2018 metais laimėjęs ir Palangoje vykusias maratonines lenktynes, neslepia, jog „Porsche Racing Experience“ mielai laukia visų norinčių įgyvendinti savo svajonę – tapti lenktynininku ir kartu su sportiniais „Porsche“ siekti aukštumų greitose trasose.

Organizatorių nuotr.

„Ambicijų mums tikrai nestinga, o patirties, kuri ateina kartu su kiekvienomis sėkmingai nuvažiuotomis lenktynėmis, niekada nebūna per daug“, – įsitikinęs R. Kupčikas.

Komandai intensyvų pasirengimą „Aurum 1006 km lenktynėms“, liepos 17-ąją prasidėsiančioms Palangoje, puikiai papildo ir praturtina patirtimi startai užsienio trasose vykstančiose varžybose, kuriose vien šiemet „Porsche Lietuva“ atstovai jau dalyvavo net kelis kartus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių