Vilniuje paaiškėjo pirmasis Lietuvos kornholo lygos čempionas ir pasaulio čempionato dalyviai

Savaitgalį Vilniuje surengtas paskutinis 2023-2024 metų sezono Lietuvos kornholo („Cornhole“) lygos (LCL) turnyras „LCL Vilnius 200“, po kurio paaiškėjo ir šalies čempionas.

Lietuvos čempiono titulą iškovojo rokiškėnas Aurimas Roščinas. Jis iš viso surinko 786 LCL reitingo taškus. Sidabro ir bronzos medalius taip pat pelnė žaidėjai iš Rokiškio – atitinkamai Romas Navikas (773 tšk.) ir Paulius Varnas (761 tšk.).

Tarp moterų geriausiai sekėsi Austėjai Valotkaitei (379 tšk.), kuri tarp visų dalyvių buvo septinta. Pirmajame LCL sezone iš viso klasifikuoti 38 kornholo žaidėjai.

A. Roščinas Lietuvos čempiono vardą užsitikrino minėtame „LCL Vilnius 200“ turnyre, kuriame tapo nugalėtoju. Finale jis įveikė kaunietį Audrių Naudžiūną.

„Pradėjus žaisti kornholą, nebuvo minčių apie titulą. Tiesiog buvo noras žaisti su draugais. Sezono eiga parodė, ką galiu, todėl į paskutinį etapą Vilniuje jau vykau galvodamas apie pirmą vietą. „LCL Vilnius 200“ turnyre reikėjo demonstruoti gerą žaidimą, nes Lietuvoje tikrai jau turime gerų žaidėjų. Dėl to pergalė tik malonesnė“, – džiaugėsi A. Roščinas.

Trečiąją vietą turnyre Vilniuje užėmė Svajūnas Aleksiejus, akistatoje dėl bronzos pranokęs Vaidą Valotką.

Po asmeninių varžybų buvo surengtas ir dvejetų turnyras. Jame nugalėjo A. Roščino ir P. Varno duetas.

Iškart po paskutinio šio sezono LCL turnyro buvo paskelbta Lietuvos „cornhole“ rinktinės sudėtis, kuri jau rugsėjo viduryje debiutuos pasaulio čempionate Vokietijoje.

Lietuvos rinktinei atstovaus Aurimas Roščinas, Audrius Naudžiūnas, Paulius Varnas, Romas Navickas, Vaidas Valotka ir Austėja Valotkaitė

Tai bus neeilinis įvykis, žymintis svarbų etapą Lietuvos sporto istorijoje ir šalies tarptautiniame sporto pripažinime.

„Šiam sportui reikia kuo daugiau treniruočių. Aš su Rokiškio komanda nuolat treniruojamės salėje. Pats, asmeniškai, dar ir savo kieme papildomai pasitreniruoju. Stengiuosi kaupti žaidimo valandas, – šypsojosi A. Roščinas. – Žinoma, planetos pirmenybių laukiu nekantraudamas. Prieš jį didelio jaudulio nejaučiu, nes jau turiu patirties Europos pirmenybėse.“

Pasaulio „cornhole“ čempionatas („Cornhole World Cup“) yra aukščiausio lygio renginys, suburiantis geriausius šios sporto šakos žaidėjus iš viso pasaulio. Lietuvos rinktinės dalyvavimas šiame čempionate yra ne tik didelė garbė, bet ir puiki galimybė pademonstruoti savo įgūdžius bei patirtį.

Pasaulio čempionatas vyks rugsėjo 13-14 dienomis Tryre (Vokietija).

Kornholo sportas, kuris yra ypač populiarus JAV, pastaraisiais metais įgavo didelį pagreitį ir Lietuvoje. Tai komandinis žaidimas, kuriame dalyviai mėto maišelius į medinę lentą su anga. Nors žaidimas atrodo paprastas, jis reikalauja didelės koncentracijos, tikslumo ir strateginio mąstymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių