Derybos su R. Kurtinaičiu: trenerio požiūris – pozityvus

  • Teksto dydis:

„Su treneriu Rimu Kurtinaičiu kalbėjomės kelis kartus, ieškome bendrų sprendimų, į vadovavimą vyrų krepšinio rinktinei jis žiūri pozityviai“, – pareiškė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Yra spręstinų dalykų

Vakar LKF išplatintame pranešime M. Balčiūnas teigė, kad sprendimas dėl Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stratego bus vienas pirmųjų naujos kadencijos LKF vadovybės darbų.

„Laukia labai svarbus 2025 metų Europos čempionato atrankos varžybų etapas“, – pabrėžė M. Balčiūnas, pridūręs, kad derybose su R. Kurtinaičiu dar yra spręstinų dalykų.

Lapkritį mūsiškiai tęs kovą „EuroBasket“ atrankos H grupėje: 21 d. svečiuose ir 24 d. savo aikštėje susitiks su Šiaurės Makedonijos krepšininkais.

Šiemet vasarį lietuviai 83:64 nugalėjo lenkus, tačiau 56:65 pralaimėjo estams. 2025-ųjų vasario 21-ąją lauks mačas išvykoje su Lenkijos rinktine ir 24 d. namuose – su Estijos atstovais.

„Sabah“ patirtis Lietuvoje

2007–2009 m. Lietuvos rinktinės štabe dirbęs R. Kurtinaitis (buvo vyriausiojo trenerio Ramūno Butauto asistentas) šiuo metu vadovauja Azerbaidžano čempionams – Baku „Sabah“ krepšininkams.

Mūsų šalyje viešėjusi „Sabah“ komanda žaidė draugiškas rungtynes su Klaipėdos „Neptūnu“ (82:71), Mažeikių „M Basket-Delamode“ (76:57), Jonavos „CBet“ (68:97), Kauno „Žalgiriu“ (62:94), Vilniaus „Rytu“ (84:87).

R. Kurtinaičio vadovaujama kariauna ateinantį sezoną bandys prasibrauti į Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) Čempionų lygą. Pirmas atrankos turnyro rungtynes „Sabah“ žais rugsėjo 17-ąją su Noršiopingo „Dolphins“ (Švedija).

Lietuvos rinktinės trenerių štabe R. Kurtinaitis dirbo 2007–2009 m. – buvo R. Butauto asistentas.

Olimpinis čempionas yra sakęs, kad, dirbdamas klube, nemato galimybių treniruoti dar ir rinktinę. „Jei neturėčiau klubo, o mane pakviestų į rinktinę, tuomet svarstyčiau“, – tvirtino R. Kurtinaitis.

Laukia rinkimai

M. Balčiūnas – vienas iš dviejų kandidatų į LKF prezidento pareigas, jo varžovas – buvęs krepšininkas Robertas Javtokas.

Naujo LKF vadovo rinkimai numatyti rugsėjo 17-ąją Kaune.

Balsavimo teisę turės 150 juridinių vienetų (lygos, asociacijos, klubai, sporto ir krepšinio mokyklos ir akademijos, sporto centrai, miestų krepšinio ir kai kurių sporto šakų federacijos).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis pikts

Senelis pikts portretas
Ka tas? Kur ejo ten provalas. Žekit

pensijoje oriai senti pradek

pensijoje oriai senti pradek portretas
Na niekada i skyle metantys,smegenu tankiu nepasizymejo,kur tu dede lendi,nieko ten nepadarysi ir apsisikes grysi krame nuleides.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių