„Dolmen Oro karaliaus“ konkurse triumfavo R. Lipinskis

  • Teksto dydis:

„KIDY tour – Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyro „Dolmen Oro karaliaus“ dėjimų konkurse triumfavo dėjimų virtuozas iš Lenkijos Rafalas Lipinskis. Finale jis pranoko Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėją Roką Giedraitį.

Po pirmosios konkurso dalies Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ atstovas Ramone‘as Moore‘as buvo autsaideris ir dėti į krepšį jam sekėsi labai sunkiai. Nors Gilvydas Biruta pirmuoju bandymu ir sukūrė gražų dėjimą, antrąkart jam sekėsi prasčiau. Dėl to vietą finaliniame mūšyje iškovojo originalius dėjimus sugalvojęs Rokas Giedraitis ir lenkas Rafalas Lipinskis, „skriaudęs“ varžovus nuostabiais pasirodymais.

Pirmajame finalo bandyme R. Giedraitis dėjime per motociklą surinko 49 taškus, o tik iš trečio karto į krepšį įkrovęs R. Lipinskis gavo 46 taškus.

Antrajame bandyme R. Giedraitis, padedamas G. Birutos, įgrūdo kamuolį, atsisukęs nugara į krepšį, ir pelnė 50 taškų, o R. Lipinskis sustatė du žmones, per kuriuos peršoko bei, įspūdingai įkrovęs į krepšį, taip gavo 50 balų.

Trečiasis bandymas R. Giedraičiui nepavyko ir jis tenkinosi tik 44 balais. Nors R. Lipinskiui ir pavyko įkrauti kamuolį ne iš pirmo karto, jis surinko 49 balus, tačiau buvo nutarta finalininkams skirti ketvirtąjį bandymą.

Jame R. Giedraitis dėjo į krepšį, atsispyręs nuo baudų metimo linijos ir „uždirbo“ 47 balus, o beveik 720 laipsnių apsisukęs R. Lipinskis įrodė, kad yra neabejotinas nugalėtojas. Gavęs taškų maksimumą jis laimėjo konkursą.

Nugalėtojui atiteko 1500 eurų „Dolmen“ čekis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių