Kaimynų derbyje pergalę šventė favoritai

Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) ekipos išėjo šventinių atostogų. Geriausios nuotaikos – Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ klubo stovykloje. Tačiau lyderiai jaučia žemaičių iš Gargždų ir  Telšių spaudimą.

7bet-NKL pirmenybių kovos atsinaujins tik sausio 6-ąją. Iki to laiko komandos spės ne tik atšvęsti Kalėdas bei Naujuosius, bet ir padirbėti treniruotėse. Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai Kūčių išvakarėse 113:96 nepasigailėjo Vilkaviškio „Perlo“ ir su 19 pergalių per 22 turus lieka absoliučiais lygos lyderiais. Tiesa, kaimynai iš Vilkaviškio, namuose lyderiams užkūrė tikrą pirtį. Tritaškių lietumi svečius užpylęs „Perlas“ po pirmųjų 10 min. pirmavo triuškinamai 31:12. Iki ilgosios pertraukos šeimininkai išlaikė dviženklę persvarą.

Tačiau trečiajame kėlinyje marijampoliečiai pademonstravo savo aukštesnį meistriškumą ir per 10 min. sugebėjo ne tik panaikinti atsilikimą, bet ir išsiveržti į priekį.

Po krepšiais dominavusio buvusio Kauno „Atleto“, „Šiaulių“ bei kitų ekipų puolėjo Šarūno Beniušio dėka „Sūduva-Mantinga“ į finišą žengė jau užsitikrinusi ramią pabaigą. Puolėjas Evaldas Džiaugys atseikėjo dar vieną tolimą metimą ir likus žaisti keturias minutes Marijampolės ekipa įgijo dviženklę persvarą – 99:89. „Perlas“ per likusį laiką atsakomojo spurto surengti nesugebėjo ir pranašumą išsaugojusi „Sūduva-Mantinga“ išsivežė pergalę. Marijampoliečių gretose sezono rungtynes sužaidęs Š.Beniušis per 29 minutes pelnė 30 taškų (13/14 dvit., 4/5 baud.), 9 sugriebtus ir 1 perimtą kamuolį, 2 rezultatyvius perdavimus, 1 bloką, 5 išprovokuotas pražangas bei 44 naudingumo balus. Š.Beniušio karjeros rezultatyvumo rekordas siekia 33 taškus, o naudingumo balų – 45. Nugalėtojams Žygimantas Šimonis 19 (3/6 dvit., 4/8 trit.), Ignas Labutis 18 (4/5 dvit., 3/6 trit, 8 atk. kam.), Lukas Aukštikalnis (4/11 trit.) ir Evaldas Džiaugys (4/4 dvit., 3/5 trit.) po 17 taškų.

Pagirtinai kovojęs „Perlas“ po rungtynių taip pat sulaukė ovacijų. Šeimininkams Šarūnas Valunta 22 (4/7 dvit., 4/6 trit.), Mantas Šerkšnas 19 (5/9 trit.), Augustinas Venckus 15 (3/9 trit.), Ernestas Naruševičius 13 (5/5 dvit.), Rokas Stankevičius 12 (2/7 dvit., 2/6 trit.). Vilkaviškiečiai su 11 pergalių ir 11 pralaimėjimų rikiuojasi 5-ti. Tiek pat pergalių turi dar trys ekipos.


Šiame straipsnyje: NKLkrepšinisSūduva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Treneriai

Treneriai portretas
Tu matai. Ot duoda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių