Pusfinalio duris pravėrę lietuviai: širdelė dar tabaluojasi

"Dar nežiūrėjau į veidrodį. Tikrai, streselio yra, širdelė tabaluojasi, bet tuoj turėtų įtampa nukristi", - atsiduso Dainius Novickas. Jo diriguojama Lietuvos trijulių rinktinė olimpinio 3 prieš 3 turnyro ketvirtfinalyje 21:15 įveikė Lenkijos krepšininkus ir pravėrė pusfinalio duris.

Olimpinio turnyro Paryžiuje trijulių krepšinio varžybose klupinėjusi mūsų šalies komanda įsibėgėja.

Rungtynių su lenkais pradžioje mūsiškius į priekį ėmė tempti Evaldas Džiaugys, pelnęs pirmus keturis Lietuvos rinktinės taškus (4:3). Lietuvos gynybos nesugebėję pralaužti lenkai atidavė iniciatyvą lietuviams, o Šarūnas Vingelis šovė iš toli ir Lietuva įgijo jau apčiuopiamą persvarą (7:3). Įpusėjus rungtynėms lietuvių trijulė šiek tiek sustojo, o lenkai geriau kovoję po krepšiu dėl kamuolių švelnino rezultatą (7:5).

Abejos komandos susirinko po 6 pražangas, o šią ribą pirmieji peržengė Lietuvos krepšininkai ir lenkai gavo teisę dviem baudos metimams, kuo jie pasinaudojo ir išlygino rezultatą (8:8). Tuomet geresnę atkarpą sužaidė lietuviai – Š. Vingelis įmetė antrą savo dvitaškį, o dar tašką pridėjo E. Džiaugys (12:9).

Priešininkai prasižengė 7-ąjį kartą, o Š. Vingelis, stojęs mesti baudų vietoje Gintauto Matulio, kuriam lenkų gynėjas prakirto lūpą, padidino pranašumą iki keturių (14:10).

Lenkams atsirišo dvitaškiai metimai, bet lietuviai vis dar buvo priekyje (17:14).

Paskutinėmis sekundėmis lenkai dar bandė gelbėtis dvitaškiais, bet visi jų metimai skriejo pro šalį ir Lietuva šventė pergalę bei patekimą į pusfinalį. Jame lietuviai turės progą atsirevanšuoti grupės etape 18:19 juos įveikusiems Nyderlandų trijulių krepšininkams.

"Dabar daug geriau judėjo kamuolys, nebėra skubotų sprendimų, bereikalingų pikenrolų, kai susikeičia ne į tą pusę. Bet yra ir ką taisyti. Vėl – vaikiškos klaidos, neatsitvėrimai. Aišku, nebe aštuoni, tik du, bet skaudūs, - kalbėjo rinktinės treneris Dainius Novickas. - Patinka komandiškumas ir užtikrintumas, jau pradėjome mesti į krepšį, nesvarbu, kad vienas nepataiko, atsiriša kitiems. Šarūną Vingelį taip varžovai gaudo, kad mūsų aukštiems lengviau".

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
Va užsidirbo rentas ir vargo nematys

Spenius

Spenius portretas
Nuo kada visokios Irenos aiškina kaip ir kada ką kritikuoti??? Bobos vieta - virtuvėje!

Nu

Nu portretas
Jeigu laimetu kaip reikiant, kaip Kowno sporto Halej 5 pries 5 gal ir butu pasiekimas. O cia toks invaldskas kasis idomus tik vaikams ir juos auklejantiems bociams.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių