„LSU-Baltai“ lieka LKL, bet keičia trenerį ir areną

Nors Kauno „LSU-Baltų“ komanda šį tarpsezonį neteko Lietuvos krepšinio lygos (LKL) licencijos, tačiau kitą sezoną ją vėl galėsime išvysti aukščiausios lygio krepšinyje.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, Laikinosios sostinės ekipa baigė derybas su „Palangos“ klubu – liko tik teisiniai formalumai, parašų sudėjimas bei LKL valdybos patvirtinimas.

Tokiu atveju „Palanga“ kristų į Nacionalinę krepšinio lygą (NKL), o kauniečiai tęstų kovas stipriausiame šalies divizione.

„Palangos“ komanda bet kokiu atveju netektų licencijos, nes jie per jiems duotą trejų metų laikotarpį nepasistatė tinkamos arenos. Todėl su jais susitarėme dėl licencijos perleidimo. Tikimybė, kad taip įvyks, yra 99 proc., – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė „LSU-Baltų“ prezidentas Vidas Bunkys. – Sporto klubo adresas jau pakeistas ir užregistruotas Kaune, tačiau pats komandos perėmimas dar iki galo neužbaigtas.“

Praėjusį sezoną „LSU-Baltai“ iškovojo 5 pergales, patyrė 15 nesėkmių bei užėmė vienuoliktą vietą. Tuo tarpu „Palanga“ pralaimėjo visas 20 žaistų rungtynių bei liko paskutinė.

„Tikrai planuojame žaisti LKL ir kito varianto net nesvarstome. Viskas juda šio tikslo link, bet vis atsiranda visokių klaustukų“, – teigė „LSU-Baltų“ direktorius Edas Nickus.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, kitą sezoną „LSU-Baltai“ paliks jai namais buvusią Kauno sporto halę bei namų rungtynes žais Garliavos sporto centre.

„Jau kalbėjomės su Kauno rajono savivaldybe, meru bei arenos administracija. Nemanome, kad mums kils kažkokių problemų. Esame ten laukiami“, – tvirtino Bunkys.

Kauniečiai Garliavoje žaidė ir 2011-2012 m. sezone, kuomet tapo NKL čempionais. Kaip ir tuomet, taip ir kitąmet jiems arena reikės dalinti su Kauno rajono „Hoprans-Sirenų“ komanda.

„Tiesiog ieškojome variantų, kaip mums išlikti. Mums su treneriu Nickumi buvo įdomus komandos auginimo procesas. Mes tai darėme apie 10 metų, – sakė Bunkys. – Dabar surinkome žaidėjus, kurie tikrai gali žaisti LKL.“

„LSU-Baltai“ keičia ne tik areną, bet ir strategą. Į vyriausiojo trenerio kėdę sės Romualdas Petronis, kuris praėjusį sezoną dirbo su Vilniaus „Sakalais“. Iki tol prie Kauno ekipos vairo stovėjo Darius Dikčius.

„LSU-Baltai“ jau pradėjo pasiruošimą sezonui ir šiuo metu su komanda sportuoja 12 krepšininkų, tačiau, anot Nickaus, visi joje neliks, kadangi dar ieškomas pastiprinimas į vidurio puolėjo bei įžaidėjo pozicijas.

Petronis per savaitę surengia po 10 treniruočių, o prakaitą lieja Tomas Urbonas (21 m., 217 cm), Šarūnas Beniušis (20, 206), Žygimantas Skučas (21, 201), Vidmantas Sragauskis (27, 200), Edvinas Alunderis (21, 202), Arūnas Sakalauskas (21, 190), Šarūnas Vingelis (23, 192), Tauras Tamošiūnas (21, 192), Paulius Malašauskas (22, 190), Laimonas Mikšys (20, 184), Juozas Andriuška (23, 185) bei Laurynas Aksionovas (20, 208).

Komanda jau daugmaž suplanavusi ir draugiškų rungtynių ciklą. Ji rugpjūčio 12-13 dienomis Kauno sporto halėje žais su į Lietuvą atvykstančiomis JAV studentų komandomis.

Rugpjūčio 28 d. Trakuose yra numatyta dvikova su Donecko „Donetck“ ekipa, o 31 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje išbandys jėgas su Japonijos vyrų rinktine. Rugsėjį taip pat planuojama išvyka į Kiniją, tačiau jai nepavyks, ekipa važiuos į Vokietiją arba Lenkiją žaisti draugiškų turnyrų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių