Merginos kaupia jėgas Europos čempionatui

„Turime žaidėjų branduolį, dėl to lengviau ne vien per treniruotes, bet, tikimės, padės ir per varžybas“, – sakė Europos čempionatui jėgas kaupiančios Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) merginų krepšinio rinktinės strategas Vilius Staniškauskas.

Trikdo egzaminai

Kandidatės į pagrindinę sudėtį treniruojasi sporto centre „Druskininkai“ – ruošiasi liepos 6–14 d. Klaipėdoje ir Vilniuje vyksiančiam Europos čempionatui.

Anot V. Stanišausko, darbą šiek tiek trikdo tai, kad kai kurioms sportininkėms – egzaminų mokyklose ar universitetuose metas.

„Aš su šiomis krepšininkėmis nuo šešiolikmečių rinktinės laikų, dėl to pasirengimo procesas šiek tiek paprastesnis, be to, ir žaidimo braižas nesikeis. Yra naujų, jaunesnių žaidėjų, gerai pasirodžiusių Moterų ir Moksleivių krepšinio lygose, manau, kelios iš jų pateks į pagrindinį dvyliktuką“, – kalbėjo treneris.

Pasak Gerdos Raulušaitytės, atstovavusios Klaipėdos tarptautinio LCC universiteto komandai ir tapusios Lietuvos vicečempione, šis Europos čempionatas – paskutinis su jaunimo rinktine, tad reiktų jį užbaigti skambia nata.

Pabaigtuvės – Vilniuje

Lietuvių pirmiausia lauks varžybos A grupėje su latvėmis, prancūzėmis ir slovėnėmis.

„Mūsų grupė labai stipri. Prancūzės ir latvės – 2023-iųjų finalininkės, slovėnės – aštuoniolikmečių Europos čempionės“, – pabrėžė V. Stanišauskas.

Europos 20-mečių merginų krepšinio čempionatas vyks liepos 6–14 d. Lietuvoje.

Aštuntfinalyje lauks akistata su kuria nors B grupės komanda (Portugalijos, Ispanijos, Juodkalnijos arba Švedijos).

C grupėje rungtyniaus Lenkijos, Italijos, Turkijos ir Suomijos krepšininkės, D – Vengrijos, Serbijos, Vokietijos ir Izraelio atstovės.

Pusfinalio mačai, taip pat dvikova dėl bronzos medalių ir didysis finalas vyks liepos 13–14 d. Vilniuje.

Ar padės J. Jocytė?

Kartu su kitomis jaunimo rinktinės kandidatėmis treniruojasi ir Justė Jocytė, anksčiau vedusi šešiolikmečių rinktinę į sidabro medalius 2019-ųjų Europos čempionate ir į auksą 2022 m. aštuoniolikmečių Senojo žemyno pirmenybėse.

Krepšininkė dar tęsia reabilitaciją po klubo operacijos, tad sportuoja individualiai. V. Stanišausko teigimu, ar J. Jocytė padės komandai, paaiškės prieš čempionatą.

„Žinau, kad daug kas tikisi, jog žaisiu, bet nenoriu visko forsuoti. Jeigu bus galimybė ir jausiuosi, kad esu pasiruošusi, tikrai žaisiu. Niekada nesu atsisakiusi padėti rinktinei be priežasties“, – yra sakiusi J. Jocytė.

„Justė vyks į Prancūziją pasirodyti gydytojams ir Vilerbano klubo treneriams, bet, mūsų akimis, reabilitacijos procesas klostosi neblogai“, – reziumavo V. Stanišauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių