Paskutinėje repeticijoje Lietuvos krepšininkai nusileido slovėnams

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pralaimėjimu užbaigė trumpą kontrolinių rungtynių ciklą su Slovėnija.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai Liublianoje 68:70 (15:15, 15:17, 17:10, 21:28) krito prieš slovėnus, ir vėl žaidusius be Luka Dončičiaus.

Abi ekipos puolime įsibėgėjo lėtai, o pirmajame ketvirtyje trapų pranašumą ilgiau savo rankose turėjo slovėnai. Po dešimties minučių rezultatas buvo lygus – 15:15. Panašiu scenarijumi klostėsi ir antrasis ketvirtis, po kurio 10 klaidų padarę mūsiškiai dar nežymiai atsiliko – 30:32.

Vaizdas ant parketo kiek pasikeitė po pertraukos, kuomet 11 taškų be atsako pelnę lietuviai šiek tiek truktelėjo į priekį – 47:39. Vis tik šiuo rezervu Lietuvos krepšininkai džiaugėsi neilgai, sužaidus kelias ketvirtojo ketvirčio minutes varžovai atstatė lygybę – 50:50. Tuomet ir vėl sekė geresnė svečių atkarpa (59:52), tačiau ir šios persvaros greitai nebeliko (61:61), o tiksint paskutinėms minutėms jau teko vytis Slovėniją (64:68). Nors Lukas Lekavičius turėjo šansą tritaškiu išvesti mūsiškius į priekį, to padaryti nepavyko, o kitoje aikštės pusėje Klemeno Prepeličiaus 2 taškai lietuvius nustūmė į kritinę padėtį (66:70). Per likusį laiką išsigelbėti jau nepavyko.

Lietuvių žaidimą ir vėl apribojo prastas pataikymas (48 proc. dvit., 22 proc. trit.) bei didelis klaidų skaičius (19).

Šįkart lietuviai turėjo Domantą Sabonį. NBA žvaigždė pasižymėjo solidžiu žaidimu – pelnė 9 taškus, atkovojo net 15 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 17 naudingumo balų. Tiesa, pasirodymą apkartino 5 klaidos bei 4 asmeninės pražangos.

Rezultatyviausias lietuvių gretose su 13 taškų buvo L. Lekavičius.

Tai buvo paskutinioji mūsiškių repeticija prieš olimpinę atranką Puerto Rike. San Chuano mieste turnyras dėl vienintelio kelialapio į Paryžių prasidės liepos 2 dieną.

Lietuva: Lukas Lekavičius 13, Donatas Motiejūnas ir Domantas Sabonis po 9, Marius Grigonis 8, Rokas Jokubaitis ir Deividas Sirvydis po 6.

Slovėnija: Klemenas Prepeličius 15, Gregoras Hrovatas, Aleksejus Nikoličius ir Johas Nebo po 9, Miha Cerkvenikas 8.



NAUJAUSI KOMENTARAI

faktas

faktas portretas
pati nykiausia rinktinė su pačiais nykiausiais treneriais per visą Nepriklausomybės laikotarpį Ir talentų ateityje vienas kitas o ir tie USA :) Dar pora metų ir būsime lietuviško "futbolo" lygyje

graudu

graudu portretas
ir vėl be olimpinių...

Romas

Romas portretas
Pas mus visi treneriai. Bet daugelis tikrai supranta, kad šį kartą labai mažai šansų dalyvauti olimpiadoje. Du, maks. tris kėlinius dar kažkaip gali žaisti, paskui treneriui pritrūksta fantazijos ką nors naujo surengti, jo visą "taktiką" priešininkai po antro kėlinio išanalizuoja ir viso gero. Iš kitos pusės ne trenerio kaltė, jeigu iš po krepšio tris kartus pro šalį meta.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių