Profesorius užtikrino: K. Evanso operacija – sėkminga

Kauno žalgiriečiai Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionato finale kausis ir už Keenaną Evansą.

Antrąkart – pas R. Gudą

Vienas „Žalgirio“ lyderių K. Evansas, gegužės 26-ąją per pusfinalio rungtynes su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ patyręs sunkią kojos traumą, be krepšinio praleis mažiausiai pusmetį.

27-ąją atlikti tyrimai parodė, kad 27 metų 191 cm ūgio žaidėjui plyšo kelio girnelės raištis. Operacija buvo neišvengiama, ją atliko žinomas ortopedas traumatologas prof. Rimtautas Gudas.

„Operacija truko dvi valandas. Apsvarstėme ne vieną chirurginį metodą, nes situacija buvo tikrai sudėtinga. Operacija susiklostė sėkmingai“, – teigė R. Gudas.

„Žalgirio“ klubas pranešė, kad po pasyviosios reabilitacijos K. Evanso lauks nauja apžiūra ir bus numatytas tolesnis gydymo procesas, tačiau jau dabar aišku, kad jis truks ne mažiau kaip šešis–aštuonis mėnesius.

2023-iųjų sausį K. Evansas buvo susižeidęs Achilo sausgyslę. Tąkart taip pat prireikė skubios operacijos, ją atliko R. Gudas.

Įtampa neslopsta

Žalgiriečių varžovai „Betsafe-LKL“ finale bus Vilniaus atstovai – „Ryto“ arba „Wolves Twinsbet“ krepšininkai.

Pusfinalyje iniciatyvą perėmė „Rytas“, laimėjęs antrą dvikovą iš eilės – 86:78 (serijos iki trijų pergalių rezultatas – 2:1).

Palyginti su itin karštu gegužės 24-osios maču, kai vos neįsiplieskė krepšininkų peštynės, o techninėmis pražangomis buvo nubausti ne vien du abiejų komandų žaidėjai, bet ir „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas, šįkart griežtų bausmių statistika (teisėjavo Jurgis Laurinavičius, Gvidas Gedvilas ir Juozas Barkauskas) – beveik tokia pat: nesportinė pražanga „Ryto“ legionieriui Marcusui Fosteriui ir dvi techninės „Wolves Twinsbet“ stovyklai (viena iš jų – vyriausiajam treneriui Nedui Pacevičiui).

„Vyksta atkrintamosios varžybos, nesame robotai – sprogo ir mano emocijos“, – pripažino N. Pacevičius, suabejojęs kai kuriais arbitrų sprendimais vertinant agresyvesnio žaidimo epizodus.

Gegužės 30-ąją „Wolves Twinsbet“ ir „Rytas“ susikaus ketvirtą kartą.

Laukia rinktinė

Jau kitą savaitę (birželio 3-iąją) grupė žaidėjų iš LKL klubų susitiks Lietuvos rezervinės krepšinio komandos treniruočių stovykloje, kuriai vadovaus pagrindinės rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

Tarp pakviestųjų – Marius Valinskas (Utenos „Uniclub Casino-Juventus“), Ignas Sargiūnas ir Ąžuolas Tubelis (abu – Klaipėdos „Neptūnas“), Martynas Arlauskas (Pasvalio „Pieno žvaigždės“), Lukas Kreišmontas (Jonavos „CBet“), Paulius Danusevičius ir Dovydas Romančenko (abu – „Šiauliai“), Einaras Tubutis (Mažeikių „M Basket-Delamode“).

Liutauras Lelevičius („7bet-Lietkabelis“) ir Arnas Velička („Rytas“) turėtų prisijungti pasibaigus „Betsafe-LKL“ sezonui.

Kiti rezervininkai – Augustas Marčiulionis (Saint Mary’s „Gaels“, JAV), Laurynas Beliauskas (Ostruvo „Slam Stal“, Lenkija), Rytis Petraitis (Kalifornijos „Golden Bears“, JAV), Eimantas Bendžius (Sasario „Dinamo“, Italija) ir Marekas Blaževičius (Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“, Ispanija).

Numatytos trejos kontrolinės rungtynės su Libano nacionaline ekipa (10 d. – Jonavoje, 12 d. – Kėdainiuose ir 14 d. – Panevėžyje).

„Tikimės, kad du ar trys rezervo žaidėjai pateks į pagrindinę sudėtį“, – sakė K. Maksvytis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Babunia

Babunia portretas
Nera Evanso -- nera Zalgirio

Keista

Keista portretas
Niekaip nesuprantu kam reikalinga ta antra rinktinė, jei vistiek atrankoj žais tai pirma.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių