Slovėnijos superherojus L. Dončičius: norėčiau pasimatyti su J. Mačiuliu

Luka Dončičius pademonstravo raumenis. Slovėnijos krepšinio superžvaigždė, debiutuodama olimpiniame atrankos turnyre Kaune, ant parketo praleido vos 17 min., bet per tą laiką parodė, dėl ko yra laikomas  ne tik Europos, bet ir NBA krepšinio fenomenu.

Techniški šūviai iš tolimesnės distancijos, didmeistriškas kūno išnaudojimas susikuriant erdvę metimui, nuostabus aikštės matymas ir priešininkų gynybą raižantys perdavimai. O kur dar kova po krepšiais dėl kamuolių ir driblingo šedevrai. L. Dončičius rungtynėse su Angolos komanda nenuvylė jo žaidimo pažiūrėti susirinkusių sirgalių. 13 taškų, 9 rezultatyvūs perdavimai, 6 atkovoti kamuoliai ir net 5 perimti – tokie skaičiai ties „Dallas Mavericks“ puolėjo pavarde buvo užfiksuoti statistikos protokole. Tačiau Slovėnijos rinktinės lyderis akivaizdžiai taupė jėgas svarbesnėms kovoms – priešingu atveju vietoje 26-ių jo surinktų naudingumo balų galėjo susikaupti ir 40, ir 50 balų. Stebint iš šalies slovėno įspūdinga sportinė forma atrodo netgi bauginančiai, žinant, kad jis lemiamame mače dėl kelialapio gali kibti į atlapus Lietuvos rinktinei.

„Man žaisti rinktinėje visada yra didelė garbė, džiaugiuosi čia būdamas. Puikiai startavome turnyre Žinojome, kad Angolos rinktinė žais agresyviai, spaus mus po visą aikštę, bet puikiai su tuo susitvarkėme“, – dėstė L. Dončičius.

Slovėnijos rinktinei Kaune nepadeda buvęs jos lyderis bei naudingiausias Europos čempionato žaidėjas Goranas Dragičius. Gynėjas jau baigė karjerą nacionalinėje komandoje, bet atvyko į Kauną kaip oficialios slovėnų delegacijos narys.

„Norėčiau, kad Goranas padėtų mums, Europos čempionate jis buvo pagrindinis mūsų žaidėjas. Tačiau mums daug reiškia vien tai, kad jis atvyko mūsų palaikyti", – prisipažino L.Dončičius.

Paklaustas apie teisėjavimo skirtumą NBA ir FIBA varžybose puolėjas atsakė, skirtumų nesureikšminantis bei suprantantis, kad jam reikės būti kantriam ir supratingam.

Prieš išvykdamas į NBA L. Dončičius ne vienerius metus rungtyniavo Madrido "Real" klube, kuriame žaidė ir dabar jau buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas Jonas Mačiulis.

„Jonas norėjo pasimatyti viešbutyje, bet ten yra vadinamasis „burbulas“ ir jis negalėjo atvykti. Tikiuosi, kad susimatysime arenos tribūnose. Jis buvo puikus komandos draugas Madride“, – pasakojo Luka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių