V. Alekna apie skandalą dėl krepšinio rinktinės baliuko: čia galbūt yra trenerių kontrolės spragos

Olimpinis „gėrė–negėrė“ skandalas nerimsta. Krepšinio federacija akivaizdžiai jau turi daugiau žinių apie tai, kas vyko Puerto Riko viešbutyje, bet teisinasi, jog negali patikrinti gautos informacijos, nes visi atostogauja. Tuo tarpu buvusios rinktinės žvaigždės, tarkim, Jonas Mačiulis piktinasi, kad tokia informacija visuomenę apskritai pasiekė ir tą, kuris ją paviešino, vadina „kaziolu“, kurio komandoje turi nelikti.

Kad vyrų krepšinio rinktinė jau daugiau nei 20 metų nėra laimėjusi aukso – netiesa. Tik dabar auksą laimi Seimo vyrų krepšinio rinktinė – Lietuvai parvežė Baltijos asamblėjos taurę. 

„Jeigu taip yra iš tikrųjų, tai čia yra galbūt trenerių kontrolės spragos. Galiu pasakyti kaip sportininkas, kad alkoholis ir sportas yra nesuderinami dalykai“, – teigė Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Virgilijus Alekna.

Prieš porą dienų Andrius Tapinas paskelbė, kad 4–5 rinktinės žaidėjai – trečdalis komandos – viešbutyje gėrė iš širdies: per vakarėlį dužo ir televizorius, o pažeistas sportinis režimas galėjo atsiliepti rezultatams.  

Iš pradžių Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas sakė, kad situaciją aiškinsis. Po to, kad tyrimo nebus, nes ko apie tai klausė – visi neigė. Ketvirtadienį vėl kiek kitaip kalbėjo. 

„Visi atostogauja, reikia surinkti informaciją. Kazys Maksvytis išvažiavęs, kiti treneriai išvažiavę. Nėra komandos administratorių – aš neturiu su kuo kalbėti“, – teisinosi LKF prezidentas. 

Vis dėlto, anot V. Gedvilo, kažkas įvyko. 

„Tai jūs man padėkite. Aš klausiu visų kas ten buvo, kas ką darė, bet niekas nieko nepasakė. Tiktai yra, kad kažkas įvyko“, – teigė V. Gedvilas. 

Puerto Rike rinktinė buvo apgyvendinta viešbutyje „Hilton“.

Už tai, kad žaidžia rinktinėje krepšininkai algos negauna. Bet jų apgyvendinimą, maitinimą ir keliones organizuoja Krepšinio federacija. O jai valstybė skiria milijonus mokesčių mokėtojų eurų.  

Krepšinis – gausiausiai iš valstybės biudžeto finansuojama sporto šaka Lietuvoje. Paprastai ten, kur valstybės pinigai, ten ir valstybės priežiūra. Bet imtis parlamentinės kontrolės šįkart entuziastų nėra. 

„Čia jau daugiau tokie drausminiai pažeidimai. Nemanau, kad lėšos, skirtos pasirengimui, galėjo būti naudojamos kaip nors kitaip, pavyzdžiui, vakarėliams“, – savo nuomone dalinosi V. Alekna.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė sako – federacija turės į klausimus atsakyti. 

„Kiek žinau, turi savo ir etikos kodeksą, ir kitus instrumentus, kad galėtų atlikti savo tyrimą bei kažkokius vertinimus. Manau, kad patys jausdami platų visuomenės susidomėjimą priims sprendimą“, – tikino švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė. 

Tuo tarpu kai kuriems buvusiems rinktinės žaidėjams nepatinka, kad istorija išėjo į visuomenę – mano, kad informaciją paviešino žaidėjas.

„Mūsų laikais tai bent jau „kaziolų“ rinktinėje nebūdavo. Jei kas nutikdavo rinktinėje, tai likdavo rinktinėje, komandoje tarp trenerių, žaidėjų. Dabar viešumą pasiekė istorija su detalėmis, vadinasi, išėjo iš vidaus. Tokiam žmogui išvis komandoje vietos nėra“, – sakė buvęs rinktinės narys J. Mačiulis. 

Šiais laikais Lietuvos viltys siejamos su plaukimu ar disko metimu. Vienas tų, iš kurio tikimasi Paryžiaus olimpinio medalio – Mykolas Alekna. 

O socialiniai tinklai krepšininkų irgi neglosto. Deivydas Zvonkus – kaip iš Biblijos: „Kas nesat pragėrę olimpiados, meskite į mane akmenį“. Viačeslavas Mickevičius mano: „Tą dieną į taromatą jie pataikė geriau nei į kašį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
"nezinau kas buvo bet manau..."

fe

fe portretas
paskunė ir dar apšmeižė – ne krepšininkas o gūdus homosovietikas

ka

ka portretas
Baisi partyja liberalu jis priklauso jai
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių