11 patarimų, kaip sulaukus vyresnio amžiaus pagerinti intymų gyvenimą

  • Teksto dydis:

Su amžiumi neišvengiamai keičiasi ir visų žmonių kūnai, ir fizinės savybės. Dažnai po šių pokyčių daugelis supranta, kad intensyvus jaunatviškas seksas jiems yra nebepasiekiamas. Tuomet ieškoma, kaip kitaip galima paįvairinti seksualinį gyvenimą.

Nereikia manyti, kad šie pokyčiai tik į blogą. Su amžiumi atsiranda pasitikėjimas savimi, geresni bendravimo įgūdžiai, mažėja įvairių dvejonių. Susiformavus emocinei brandai seksualinės patirtys gali tapti turtingesnės, su daugiau niuansų ir suteikti daugiau pasitenkinimo.

Vyresnio amžiaus sekso potencialą galima suprasti tik įsigilinus į fizinius ir emocinius faktorius, kurie sueitį padaro nepaprasta, teigė Harvardo medicinos universitetas.

Nors įvairūs preparatai ir profesionalūs sekso terapeutai visada yra pasiekiami ranka, kai kuriuos dalykus galima patobulinti ir patiems, be specialistų pagalbos. Štai keli patarimai, kurių įgyvendinimas namų sąlygomis yra tikrai paprastas:

1. Plėskite savo žinias

Internete yra daugybė naudingos informacijos, kuri padės įsigilinti į sekso tematiką. Žinoma, patarimų galima rasti ir knygose. Pasikuiskite po įvairius šaltinius, kurie jums arčiau širdies, ir pasinaudokite gauta informacija, dalinkitės ja su partneriu. Jeigu tiesioginis pokalbis yra per daug nejaukus variantas, tiesiog nurodykite knygas ar šaltinius, kurie jus sudomino, savo partneriui.

2. Suteikite sau laiko

Kaip ir priklauso, su amžiumi seksualiniai kūno poreikiai keičiasi, o nervai darosi mažiau jautrūs. Kartu su partneriu galite seksą padaryti išskirtine patirtimi, jei susirasite tylią, patogią vietą, kurioje jums niekas netrukdys. Žinoma, nepamirškite, kad dėl pokyčių kūnuose nei vienam iš jūsų nepavyks greitai susijaudinti ir patirti orgazmo, tam reikės laiko.

3. Naudokite lubrikantus

Dažnai kartu su menopauze į moterų gyvenimą ateina ir išsausėjimas lytinėse vietose. Tą galima lengvai pataisyti su tam skirtais lubrikantais ar kremais. Norint išvengti skausmingo sekso, juos reikėtų naudoti dideliais kiekiais. Nemalonių potyrių priežastis gali būti sumenkėjęs libido ir įtampa santykiuose. Jei lubrikantai nepadeda, dėl kitų priemonių reikėtų pasitarti su gydytoju.

4. Palaikykite fizinį dėmesingumą

Net jeigu esate pavargę, įsitempę ar nelaimingi dėl kokių nors problemų, bučiavimasis ar šilti apsikabinimai yra itin reikalingi siekiant išlaikyti emocinį ir fizinį ryšį.

5. Praktikuokite prisilietimus

Jausmingos prisilietimų technikos, kurias išlavinti gali padėti sekso terapeutai, padės vėl įžiebti aistrą ir užtikrins fizinį intymumą ir nejausti spaudimo. Yra įvairių pratimų, kuriuos galima rasti savipagalbos knygose ar edukaciniuose vaizdo įrašuose. Galima ir pasikalbėti su partneriu, kaip jis ar ji nori būti liečiami. Tai padės suprasti, kaip švelniai ar grubiai derėtų liesti partnerį.

6. Išbandykite naujas pozas

Savo repertuarą papildžius naujomis sekso pozomis sueitis gali tapti ne tik įdomesnė, tačiau tai gali padėti ir išspręsti tam tikras problemas. Pavyzdžiui, papildoma G taško stimuliacija, kai vyras įeina į moterį iš nugaros, gali padėti moteriai pasiekti orgazmą.

7. Užsirašykite savo fantazijas

Šis pratimas gali padėti surasti veiklų, kurios sujaudins jus ar jūsų partnerį. Pabandykite susimąstyti apie kokią nors patirtį, matytą filmą ir pasidalinkite tuo su partneriu. Tai ypač padeda tiems, kurie susiduria su susijaudinimo problemomis.

8. Darykite Kegelio pratimus

Tiek vyrai, tiek moterys gali pagerinti seksualinę sveikatą darydami dubens dugno raumenų pratimus.

Norėdami padaryti šį pratimą, tereikia įtempti tą raumenį, kurį naudotumėte siekdami sustabdyti šlapinimąsi viduryje proceso. Įtemptą raumenį palaikykite dvi ar tris sekundes, tada atpalaiduokite. Taip darykite 10 kartų, penkis kartus per dieną. Šie pratimai gali būti atliekami bet kur: vairuojant, sėdint prie stalo, stovint eilėje parduotuvėje.

9. Pabandykite atsipalaiduoti

Prieš užsiimdami seksu, pabandykite kartu su partneriu užsiimti tokia veikla, kuri jus ramina. Pavakarieniaukite ar pažaiskite stalo žaidimą. Dar galima daryti relaksacijos pratimus, pavyzdžiui, gilaus kvėpavimo pratimus ar užsiimti joga.

10. Naudokite vibratorių

Šis prietaisas gali padėti moteriai suprasti, kaip kūnas reaguoja į seksą. Tuo pačiu tai padės įvardinti partneriui, kas patinka.

11. Nepasiduokite

Jeigu niekas nepadeda, nenuleiskite rankų. Gydytojas dažniausiai gali nustatyti, kodėl patiriate seksualinių problemų ir gali paskirti atitinkamą gydymą. Taip pat galite būti nukreiptas pas sekso terapeutą, kuris jums padės suprasti, kas trukdo patirti pilnatvę seksualiniame gyvenime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Psichol.

Psichol. portretas
Daug vargo su senu vyrų ,įvairiai žadini aistra ir nieko.Pavargsti ir tampa vis kuo toliau tuo daugiau nemalonus tas vyras.Dažniausia moterys gyvendamos su seniais pasensta greitai,nes kaip minėjau su seniu vienas vargas.Nebent Viagros kas dieną,bet kojas užvers greitai..Insultas bus..

Anonimas

Anonimas portretas
Ar galima prikelti laviną,Ne.Reikia pripažinti kad vyram senatvė daro savo.Kaip nenorėtum stiprumo nesugražinsi.Daugumoje vsrstonas būna per anksti pradetas birbyti. .Taip kad saugokite tai ką turite tarpkojį,nes kitaip grese ankstyva vyriškumo senatvė..Pažiūrėk i vyrą ir moterį ,iš karto gali pasakyti, kokį gyvenimą gyveno ir kokia savijauta visame kame. Eina nukvake seniai nusibirbine ,kaip šunys benamiai.

to Neprostitutas

to Neprostitutas portretas
Be įteisinimo tavo dukros ir anūkės senius tenkina. Bandyk išsikviest :))
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių