Prieš Valentino dieną „meilės tablečių“ daugiau nuperka moterys

  • Teksto dydis:

Valentino dieną lietuviai nuperka ne tik daugiau gėlių ir šampano, bet ir potenciją skatinančių preparatų, nustatė vaistinių tinklas „Camelia“. Vaistininkų pastebėjimu, jei paprastai „meilės tabletes“ renkasi vyrai, tai įsimylėjėlių dieną jų pageidauja daugiau moterys.

„Potenciją skatinančių preparatų paklausa pakyla prieš šventes taip pat ir savaitgalius. Jei paprastą dieną sulaukiame vos vieno kito pirkėjo, o „proginėmis“ dienomis jų skaičius padvigubėja ar net patrigubėja. Tad neabejojame, jog įsimylėjėlių šventė netaps išimtimi. Įdomu tai, kad šią dieną „,meilės tablečių“ pageidauja daugiau moterų, kurios šiaip nėra aktyvios šių preparatų pirkėjos“, - sakė „Camelia“ vaistininkė Gintarė Krikščiūnienė.

Anot jos, nors „meilės tablečių“ pirkėjų tarpe yra įvairaus amžiaus žmonių, didesnę dalį jų sudaro vidutinio amžiaus, ketvirtą ar penktą dešimtį pradėję vyrai. „Absoliuti jų dauguma vaistininkams tarsi netyčia užsimena, kad potenciją skatinančius preparatus perka ne sau, o „bičiulio gimtadieniui“, „bernvakariui“ ar kokiai kitai ypatingai progai. Tokie paaiškinimai, ko gero, susiję su visuomenėje vyraujančiais stereotipais ar tiesiog gėdos jausmu. Nors, žinoma, gėdytis čia nėra ko“, - šypsojosi vaistininkė.

Visgi, G. Krikščiūnienės teigimu, mitų apie potenciją skatinančius preparatus yra gausu. „Bene populiariausias jų – klaidinga nuomonė, kad jie didina kraujospūdį. Išties tokie preparatai dėl savo specifinio veikimo kraujospūdį greičiau sumažins. Taip pat galvojama, jog pavartojus tokio preparato, vėliau be jo neišeis apsieiti, o tai irgi netiesa, priklausomybės jie nesukelia. Taip pat nevertėtų tikėtis, kad vos išgėrus vaisto bus jaučiamas poveikis. Visų pirma, tokio pobūdžio preparatai skirti normaliai vyro fiziologijai palaikyti, tad būtini papildomi dirgikliai aplinkoje“, - aiškino „Camelia“ vaistininkė.

Pasak G. Krikščiūnienės, momentinio veikimo cheminiams vaistams konkurenciją sudaro ilgalaikio poveikio augalinės kilmės preparatai. Pastaruosius dažniau renkasi vyresnio amžiaus vyrai.

Vaistininkės teigimu, Valentino dieną paklausūs ne tik potenciją skatinantys preparatai, bet ir lubrikantai, intymios higienos prausikliai, apsaugos nuo nėštumo priemonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Tai brangioji, dabar ir aš žinosiu kas man vakar darėsi pavalgius. Kas galėjo pagalvot kad tau reikia valandos :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių