Mokslininkai: žmonės įsimyli tik keturis kartus per gyvenimą

Juk ne kartą teko girdėti, kai kas nors nelaimingai įsimylėjusiam žmogui sakė, jog „jūroje yra daug žuvų“. Tačiau pasirodo, kad žuvų yra mažiau nei manyta. Didžiosios Britanijos mokslininkai teigia nustatę, kad žmonės per gyvenimą įsimyli tik keturis kartus, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

Mokslininkai taip pat nustatė, kad statistiškai žmogus susitupi ir ima kurti šeimą sulaukęs 27. o 33 proc. laimingųjų tai daro su savo pirmąja meile. Keturi iš dešimties apklaustų žmonių sakė, jog gyvena su „antru geriausiu variantu“. Verta pažymėti, kad 61 proc. respondentų gailisi paleidę savo gyvenimo meilę.

Aštuoni iš dešimties žmonių sakė buvę be proto įsimylėję būdami dvidešimties. Keturi iš dešimties teigia beprotišką meilę patyrę būdami trisdešimties, o trys iš dešimties – būdami keturiasdešimties.

Mokslininkai apklausos metu taip pat išsiaiškino, kad 41 proc. žmonių yra buvę įsimylėję žmogų, kurio nederėjo. O beveik pusė apklaustųjų sakė, kad taip yra atsitikę ne kartą. Vienas iš 20 apklaustųjų sakė net penkis kartus buvę įsimylėję žmogų, kurio įsimylėti nederėjo. Paprastai tai būdavo kolega, geriausias draugas ar draugė, nepažįstamas žmogus ar net draugo ar draugės tėvas ar motina.

77 proc. žmonių mano, kad negali pasirinkti, ką įsimylėti. Trečdalis apklaustųjų teigia manantys, kad galima vienu metu būti įsimylėjusiam kelis žmones.

Mokslininkai taip pat išsiaiškino, kad keturi iš dešimties Britanijos gyventojų yra buvę įsimylėję be atsako.



NAUJAUSI KOMENTARAI

niekinys

niekinys  portretas
Reiskia mokslininkai neteisus, as tikrai isimyliu kiekviena pavasari, ir savo iprociu visai neketinu keisti.

bullshit

bullshit portretas
Is ilgametes praktikos galiu patvirtinti, kad tie vis populiarejantys "britu mokslininkai" neteisus. Ir is kur akase tuos "britu mokslininkus"?

hm

hm portretas
keistokai atrodo, kai straipsnius iš anglų k. į lietuvių išverčia, bet stilistines konstrukcijas vistiek palieka angliškas. Kas čia per 'įsimylėti į ...'? Falling in love?? Lietuvių kalboje mes naudojame galininko linksnį, o ne vietininką.
VISI KOMENTARAI 8

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių