D. Britanijoje išbandyta „gydanti“ vakcina nuo vėžio

Per ateinančius dvejus metus rinkoje gali pasirodyti „universali“ vakcina nuo vėžio, kuri iš esmės pakeis požiūrį į šios ligos gydymą, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

„TeloVac“ vakcina priklauso naujos kartos vaistams, kurie suaktyvina natūralią žmogaus organizmo apsaugą, kad organizmas pats kovotų su piktybiniais augliais. Šią vakciną jau išbandė šimtai britų savanorių, sergančių kasos vėžiu, nuo kurio mirtingumas yra vienas iš didžiausių. Tačiau tikima, kad ji efektyvi ir prieš kitus auglius, įskaitant odos, plaučių ir kepenų navikus. Ją bus galima skirti ir krūties ar prostatos vėžio atveju. Nuo šių šešių vėžio formų Didžiojoje Britanijoje kasmet miršta per 700 tūkst. žmonių.

Naujoji vakcina ne puola vėžio ląsteles, kaip dabartiniai vaistai, o suaktyvina imuninę sistemą, kad ši kovotų su liga. Vakcina paskatina imuninę sistemą naikinti piktybiniuose augliuose esantį enzimą telomerazę, kurio kiekis vėžinėse ląstelėse yra milžiniškas ir iš esmės jas padaro nemirtingas bei padeda joms augti ir plisti. Sveikų ląstelių vakcina neliečia, todėl galima išvengti tokio šalutinio gydymo poveikio kaip nuplikimas ar pykinimas.

Remiantis tyrimo duomenimis, vakcina „TeloVac“ vėžiu sergantiems žmonėms padovanoja papildomai 1–2 metus. Skelbiama, kad net ketvirtos vėžio stadijos atveju vakcina gyvenimą prailgina 3 mėnesiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jura

Jura portretas
kas is to nes Lietuviams tai bus nepasiekiama,valstybei nusispjauti i zmones patekusius i beda

netikiu

netikiu portretas
,nes jei vanduo rugstinis, ir produktai su E, niekas nepades, tuo labiau kazkokia chemine vakcina,--netikiu.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių