Kaišiadoryse duris atveria slaugos ir socialinės globos namai

  • Teksto dydis:

Kaišiadoryse atidaromas specializuotas Strėvininkų globos namų padalinys. Jame apsigyvens 40 suaugusių ar senyvo amžiaus asmenų su sunkia negalia, negalinčių savimi pasirūpinti savarankiškai.

„Labai svarbu, kad globos reikalingi žmonės turėtų galimybę gyventi oriai ir pilnavertiškai. Atveriami nauji specializuoti globos namai užtikrins šias pamatines žmogaus teises negalintiems savarankiškai gyventi žmonėms, teiks kokybiškas ir profesionalias slaugos bei socialinės globos paslaugas. Specializuoti slaugos ir socialinės globos namai užpildo kompleksinių paslaugų poreikį itin sunkią negalią turintiems žmonėms“, – pranešime cituojama socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė.

Į naująjį Kaišiadorių specializuotą slaugos ir socialinės globos padalinį persikels gyventi 20 gyventojų iš socialinės globos centro „Vija“ bei 20 gyventojų iš Strėvininkų socialinės globos namų.

Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM), šios dvi įstaigos buvo specializuotų slaugos ir socialinės globos namų įkūrimo investicinio projekto partnerės bei įsipareigojo savo įstaigų darbingo amžiaus gyventojus su sunkia negalia apgyvendinti šiuose namuose. Vėliau į šiuos globos namus galės patekti žmonės su sunkia negalia ir iš bendruomenės, tiek iš Kaišiadorių, tiek iš aplinkinių Kauno regiono savivaldybių.

Lietuvoje veikia penki specializuoti slaugos ir socialinės globos padaliniai, kuriuose yra 174 vietos. Iš jų SADM pavaldumo globos įstaigose yra sukurti keturi specializuoti slaugos ir socialinės globos padaliniai, kuriuose yra 138 vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūtenis

Rūtenis portretas
Lašas jūroje, o reklamos lyg apie vandenyną. Lietuvoje taip jau senovės- tyčiotis iš silpnesniųjų, kai padeda vienam iš šimto, kai poreikis nepalyginamai didesnis, savo miesto vadovams apie tai esu tėškęs į akis, bet kas jiems- jie juokiasi, nes galvoja, kad tos problemos juos aplenks, o mano nuomone- kažin kažin.

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip tai atveria? Juk Strėvininkuose tie globos namai jau šimtas metų. Negi buvo uždaryti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių