PSO: Europoje nuo širdies ir kraujagyslių ligų kasdien miršta 10 tūkst. europiečių

Širdies ir kraujagyslių ligos lemia 40 proc. mirčių Europoje, trečiadienį pareiškė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), kartu paragindama europiečius mažinti suvartojamos druskos kiekį.

Tai reiškia 10 tūkst. mirčių per dieną arba 4 mln. mirčių per metus.

„Įgyvendinant tikslingą druskos suvartojimo mažinimo 25 proc. politiką, iki 2030 metų nuo širdies ir kraujagyslių ligų būtų galima išgelbėti apie 900 000 gyvybių“, – pareiškime teigė PSO Europos padalinio direktorius Hansas Kluge.

Europoje kas trečias 30-79 metų amžiaus suaugęs žmogus kenčia nuo hipertenzijos, kurią dažnai lemia druskos vartojimas.

51-oje iš 53 PSO Europos regiono šalių vidutinis dienos druskos suvartojimas viršija PSO rekomenduojamą maksimalų penkių gramų arba vieno arbatinio šaukštelio kiekį, daugiausia dėl perdirbtų maisto produktų ir užkandžių.

„Didelis suvartojamos druskos kiekis didina kraujospūdį, o tai yra pagrindinis širdies ir kraujagyslių ligų, tokių kaip infarktai ir insultai, rizikos veiksnys“, – teigė PSO.

Pasak jos, Europoje aukšto kraujospūdžio paplitimas yra didžiausias pasaulyje. PSO Europos regiono ataskaitos duomenimis, tikimybė mirti nuo širdies ir kraujagyslių ligų vyrams čia yra beveik 2,5 karto didesnė nei moterims.

Taip pat egzistuoja geografinio pobūdžio takoskyra: tikimybė mirti jaunam (30-69 metų) nuo širdies ir kraujagyslių ligų Rytų Europoje bei Centrinėje Azijoje yra beveik penkis kartus didesnė nei Vakarų Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopūstas.

Kopūstas. portretas
Natrio reikia, bet su saiku.

P.

P. portretas
Geri skiepai buvo.

del.... PSO rekomenduojamu vaistu ir vakcinu nuo coronos

del.... PSO   rekomenduojamu vaistu ir vakcinu nuo coronos portretas
jau ismire ir siandiena mirsta milijonai visame pasaulyje ,...o PSO ,,,, medikams propisorams,,,pripazinus kad pedofilai ir visu 72 lyciu iskrypeliai yra nuormalus , o ne psichinem ligom sergantys pavojingi visuomenei ligoniai --siandien PSO - deka turine visa pasauly uzkresta siu iskrypeliu idejom ir ju iskrypimu nuzudytom ir nusizudziusiom auku taip pat milijonus , ir nauju iskrypeliu didziausia armija....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių