Viceministras: koronaviruso kreivė plokštėja

  • Teksto dydis:

Lietuvoje užsikrėtimo koronavirusu kreivė nekyla, tačiau būtina ir toliau atsakingai laikytis karantino sąlygų, teigia sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis.

„Mes matome kiekvieną rytą statistiką pagal atliktų tyrimų skaičių, kurių diena iš dienos daugėjo, tai matome, kad nustatytų naujų atvejų, jų skaičius nekyla. Tai reiškia, kad mūsų koronaviruso kreivė nekyla, ji plokštėja. Noriu padėkoti visiems, kurie laikėsi rekomendacijų“, – LRT radijui sakė viceministras A. Šešelgis.

Jis pabrėžė, kad apribojimų sušvelninimas daliai verslo nereiškia karantino sąlygų atšaukimo, todėl tiek gyventojai, tiek ir pats verslas turi jų paisyti.

„Vyriausybės sprendimo, kuris buvo priimtas trečiadienį, tikrai nevadinčiau karantino švelninimu, tai yra tiesiog leidžiama daugiau veiklų pradėti po truputį vėl grįžti ir tas veiklas organizuoti ir paslaugas teikti žmonėms. Nė viena karantino sąlyga, reikalavimas yra nesušvelnintas ir neatkeistas. (...) Prašymas: laikykitės tų pačių reikalavimų, laikykitės atstumo, dėvėkite kaukes, nedalyvaukite grupiniuose susibūrimuose (...)“, – rekomendavo viceministras.

Sekmadienio rytą pateiktais Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Lietuvoje nustatyta 12 naujų koronaviruso atvejų, bendras užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 1438. Ankstesniąją parą nustatyta 16 naujų atvejų.

Pasveikusiais šiuo metu laikomi 467 asmenys, mirė 41 sergantis žmogus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karantinui

Karantinui portretas
Labai teisingai ir protingai parašė apie LT veiksmus, tik visuokie neišmanėliai skleidžia savo kvailą "nuomonė"

nuomone

nuomone portretas
as ti noriu gal VERYGOS paklausti jug pradzioje visada sake kad kaukes nei nuo neapsaugo tai ir nebutinai nesioti o dabar kolel viskas pasikeite reikia nesioti tai ministre taip ir sakyk kad ju nebuvo o dabar priveze reikia ispekiauti pripazink savo klaidas

Karantinas

Karantinas portretas
Burbekliams reikėtų pasimokyti iš italų, kurie žiauriai sudėtingomis ir skausmingomis aplinkybėmis, negalėdami į paskutinę kelionę palydėti savo mirusių artimųjų, nepraranda optimizmo ir laukia karantino pabaigos. Pas mus parduotuvės dirba, maisto produktų yra, visuomeninis transportas važiuoja, galima rasti saugius maršrutus pasivaikščioti, užkrato pandemija valdoma. Gal Švedijoje geriau, kur gyventojai palikti pasiskiepyti minioje akcijoje " bandos imunitetas", keltai dirba, galima keliauti kur geriau.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių