Japonai ruošiasi „elektros" revoliucijai

Japonija jau kitąmet tikisi didžiulio elektra varomų automobilių srauto, todėl planuoja pastatyti šimtus įkrovimo stotelių ir parengti kitą tokiems automobiliams būtiną infrastruktūrą.

Japonijos vairuotojai bus pirmieji pasaulyje, kuriems elektra įkraunamus automobilius pasiūlys didžiulės kompanijos. Transporto sektoriaus reformą remia šalies vyriausybė, todėl daugelis kompanijų suinteresuotos plėtoti elektrinių automobilių rinką, rašo „The Financial Times".

„Tokyo Electric Power", elektros energiją tiekianti Japonijos sostinei Tokijui ir jo apylinkėms, teigia jau pagaminusi įrenginį, kuris elektros energija automobilį įkraus per 5 minutes. Pakrauta mašina galės nuvažiuoti maždaug 40 kilometrų. Jeigu vairuotojas turės daugiau laiko, tai sugaišęs 10 minučių, jis nuvažiuos maždaug 60 kilometrų.

Ši kompanija laikoma didžiule elektra varomų transporto priemonių šalininke: ji jau atliko bandymus su „Mitsubishi Motors" ir „Subaru", kurių elektriniai modeliai pasirodys 2009 ir 2010 metais.

Vyriausybė taip pat nelieka nuošalyje: ji planuoja paskatinti prekybininkus, kad šie perkantiems elektrinius automobilius pritaikytų palankias nuolaidas, pradedant draudimu ir baigiant mažesnėmis paskolų palūkanomis.

Japonijos ministras pirmininkas Yasuo Fukuda pareiškė viliąsis, kad iki 2020 metų pusė perkamų automobilių būtų ne benzininiai, o elektriniai.

„Mitsubishi" savo „MiEV" modelį - penkių durų, nedidelį hečbeką - planuoja pradėti pardavinėti jau kitąmet.

Netrukus „Subaru" rinkai pateiks savo dvidurį „R1e" automobiliuką.

Aljansas „Nissan-Renault" Japonijos ir JAV rinkose elektrinius automobilius ketina pateikti 2010 metais, tais pačiais metais savo hibridinį „Prius" modelį pasiūlys „Toyota".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių