A. Butkevičius: įsteigtas 80 mln. eurų Energetinio efektyvumo fondas

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį įsteigė energetinio efektyvumo fondą, kuriame viešųjų pastatų renovacijai ir gatvių apšvietimui numatyta 80 mln. eurų. Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad fondas teiks bankų paskolų garantijas pastatų renovacijos ir gatvių apšvietimo modernizavimo projektams.

„Tame fonde numatytos dvi pagrindinės veiklos kryptys: modernizavimas gatvių apšvietimo ir renovavimas viešųjų pastatų. Tikimės, kad tai bus sėkminga pradžia, įgyvendinant finansinės inžinerijos instrumentą - tai reiškia, kad fondo lėšos bus garantas imant iš komercinių bankų paskolas“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Susitarimą tokio fondo įsteigimo pasirašė Energetikos ir Finansų ministerijos, o fondą, kuriame dabar yra 80 mln. eurų, administruos Viešųjų investicijų plėtros agentūra. 
Pasak A.Butkevičiaus, savivaldybės jau gali teikti paraiškas, o vasarą galėtų būti pradėtas gatvių apšvietimo modernizavimo projektų finansavimas. Anot premjero, įdiegus naujas technologijas, elektros suvartojimas galėtų sumažėti du kartus.

„Tos lėšos bus grąžinamos ir iki 2020 metų tas fondas turi sukaupti ir generuoti papildomas lėšas, kurios bus naudojamos iš Europos Sąjungos paramos. Tai reiškia, kad mes, pasibaigus 2020 metams, turėsime tame fonde sukaupę nemažai pinigų“, - tikino premjeras.

Energetikos ministro Roko Masiulio teigimu, dėl investicijų į energijos vartojimo efektyvumą mažės energijos sąnaudos ir neigiamas poveikis aplinkai, bus mažinamas importuojamo kuro naudojimas.

Finansų ministerija nurodo, kad iki 2023 metų planuojama atnaujinti apie 57 tūkst. gatvių šviestuvų ir renovuoti 400 tūkst. kv. metrų viešųjų pastatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokia renovacija ?

kokia renovacija ? portretas
Žinios tik apie tai kaip ” rusai po Ukrainos puls Baltijos valstybes ” , knygutės - “kaip elgtis karo metu ” , ginklai ir t.t. LRT tai iš vis negali įjungti - “protingasis vedantysis J ” ir ” įvairūs tiesos žinovai” su seneliuku taip sušneka , kad po to gali tik apie slėptuves galvoti , o ne renovaciją ar gatvių apšvietimą . Dabar jau ir ES “bloga” , europarlamentarai badauja , kad tik nepamirtų, nes atrodo liks vieniši “badaujantys” :) O čia -renovacija ! ir gyventojai bus “kalti” , kad nenori “renovuotis” ? P.S. Mano vaikas šeštokas grįžęs iš mokyklos pareiškė, kad daugiau nesimokys , nes tuoj bus karas ! O valdžia - renovacija !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių