EIMIN: pramonės žalumui skatinti bus skirti 42 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Europos investicijų bankas pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos (EIMIN) parengtai Europos Sąjungos (ES) Modernizavimo fondo 42 mln. eurų investicijų schemai, orientuotai į dekarbonizacijos technologijų diegimą pramonės įmonėse.

„42 mln. eurų investicijos bus skirtos mūsų pramonės įmonėms diegti prie dekarbonizacijos proceso prisidedančias technologijas ir didinti energetinį efektyvumą, o tai ne tik prisidės prie šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo mažinimo, bet ir leis įmonėms išlikti konkurencingoms ir atsparioms energijos išteklių rinkos kainų svyravimams“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Ministerija nurodo, kad investicijų schema skirta Lietuvos apdirbamosios pramonės sektoriui, kad būtų kryptingai tęsiama transformacija į mažiau teršiantį sektorių.

Skaičiuojama, kad šios investicijos leis iki 2035 m. šalyje sutaupyti apie 2607 GWh energijos ir sumažinti apie 489 tūkst. tonų šiltnamio efektą sukeliančių dujų (ŠESD) išmetimą.

Dekarbonizacijos technologijoms diegti pramonės įmonėse numatoma skirti suma – 42 mln. eurų. Didžiausias galimas subsidijos dydis – 10 mln. eurų.

Intensyvumas vienam pareiškėjui – 30 proc. tinkamų finansuoti išlaidų, kuris gali būti didinamas 10 procentinių punktų vidutinėms įmonėms ir papildomai dar 10 procentinių punktų mažoms įmonėms.

Planuojama, kad kvietimas pramonės įmonėms teikti paraiškas pagal Europos investicijų banko patvirtintą investicijų schemą bus paskelbtas šių metų IV ketvirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiai sviesiai

Tiesiai sviesiai portretas
Pinigai skirti lojaliems ... atsidekoti... Tokia mano nuomuone
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių