ES Ekonomikos ir finansų komitetas Vilniuje aptaria paramą Ukrainai, ekonomikos iššūkius

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) Ekonomikos ir finansų komitetas Vilniuje aptaria tolesnę paramą Ukrainai bei įšaldyto Rusijos turto panaudojimą. Diskutuojama ir dėl ekonomikos konkurencingumo, kapitalo rinkų plėtros, tarptautinio euro vaidmens ir kitų Bendrijai svarbių ekonomikos klausimų.

Pasak finansų viceministro Mindaugo Liutvinsko, po Europos Parlamento rinkimų komitetui svarbu apsibrėžti naujo ES institucinio ciklo strateginius prioritetus.

„Siekiant ES ekonomikos konkurencingumo didinimo, vieningos rinkos gilinimas, įskaitant tokiose srityse, kaip bankų sektorius ir kapitalo rinkos, turi likti tarp pagrindinių europinės darbotvarkės prioritetų. Be to, ES gynybinių pajėgumų ir pramonės stiprinimas, tolesnė finansinė parama Ukrainai bei pasirengimas ES plėtros procesui turi būti tinkamai atspindėti rengiant kitą ES daugiametį biudžetą“, – Finansų ministerijos pranešime sakė M. Liutvinskas.

Pasak Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojos Astos Kuniyoshi, Vilniuje kalbama apie tolesnį ES šalių finansų institucijų bendradarbiavimą, Bendrijai toliau susiduriant su įvairiais ekonominiais iššūkiais.

„Nepaisant to, tiek per COVID– 19 pandemiją, tiek prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą, centriniai bankai ir vyriausybės pademonstravimo gebėjimą savo mandatų ribose veikti kartu tam, kad blogiausių ekonominių scenarijų būtų išvengta. Iššūkių nestokosime ir toliau, todėl tokio bendradarbiavimo svarba tik augs“, – pranešime sakė ji.

Ekonomikos ir finansų komitetas yra pagrindinis „Ecofin“ Tarybos parengiamasis komitetas, kurio veikloje dalyvauja visų ES valstybių finansų ministerijų, centrinių bankų, Europos Komisijos, Europos Centrinio Banko ir kitų institucijų atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių