JK finansinių technologijų firmos „Revolut“ vertė pasiekė 45 mlrd. JAV dolerių

Britų finansinių technologijų bendrovė „Revolut“ penktadienį paskelbė, kad po antrinio akcijų pardavimo nustatyta jos vertė siekia 45 mlrd. JAV dolerių, o pati bendrovė įsitvirtino „kaip vertingiausia privati technologijų bendrovė Europoje“.

2015 m. įsteigta bendrovė tapo viena iš pirmųjų, pradėjusių finansines paslaugas klientams teikti išmaniaisiais telefonais, pirma daugiausiai dėmesio skirdama tam, kad suteiktų klientams galimybę lengvai keisti valiutą ir pervesti lėšas.

„Revolut“ penktadienį pranešė „pasirašiusi sutartis su keletu investuotojų į technologijas, kad užtikrintų darbuotojams likvidumą, įvykdžius antrinį akcijų pardavimą ir nustačius 45 mlrd. JAV dolerių vertę“.

Teikiant finansavimą į bendrovę investavo „Coatue“, „D1 Capital Partners“ ir dabartinis investuotojas „Tiger Global“. „Revolut“ teigimu, gautas finansavimas suteikė esantiems darbuotojams galimybę „paversti savo indėlį į bendrovės „Revolut“ plėtrą kapitalu“.

Liepos gale „Revolut“ paskelbė iš JK pramonės priežiūros institucijos gavusi JK banko licenciją „su tam tikrais apribojimais“ – tai buvo svarbus įvykis laukiant, kol bendrovė bus pripažinta oficialiu banku jos gimtojoje šalyje.

Euro zonai priklausančioje Lietuvoje licenciją verstis banko veikla „Revolut“ turi nuo 2021 m.

Pernai bendrovės „Revolut“ pajamos išaugo beveik dvigubai – iki 1,8 mlrd. svarų, o pelnas pasiekė 344 mln. svarų, teigiama liepą paskelbtoje metinėje ataskaitoje.

Tokiems veiklos rezultatams ypač didelės įtakos turėjo sparčiai išaugęs klientų skaičius – pernai bendrovė sugebėjo pritraukti 12 mln. naujų klientų, o visas jos aptarnaujamų klientų skaičius gruodžio pabaigoje siekė 38 milijonus.

Birželio duomenimis, nuo to laiko bendrovės klientų bazė išaugo iki 45 milijonų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių