Lietuva prašo EK išmokėti 463 mln. eurų RRF subsidiją bei paskolą

  • Teksto dydis:

Europos Komisija (EK) pirmadienį gavo jau trečią Lietuvos prašymą išmokėti dalį paramos bei paskolos iš Europos Sąjungos (ES) Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano (RRF).

Lietuva prašo išmokėti 463 mln. eurų: 174,7 mln. eurų dotacijų ir 288,3 mln. eurų paskolų, antradienį pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

„Dabar Europos Komisija įvertins prašymą ir tada ES Tarybos Ekonomikos ir finansų komitetui nusiųs preliminarų įvertinimą, kaip Lietuva pasiekė šiam mokėjimui reikalingus rodiklius“, – teigiama pranešime.

Lietuvos prašymas susijęs su 28 rodikliais, apimančiais investicijas į naujus elektros kaupimo įrenginius, taip pat reformas, įskaitant medicinos, švietimo, investicijų į atsinaujinančių išteklių energiją ir mokesčių surinkimo sritis.

Vyriausybė Lietuvos RRF paramos planą patikslino liepos 24 dieną, o pakeitimus ES Tarybai pasiūlė patvirtinti rugsėjo 17 dieną.

Finansų ministerija liepą teigė, kad anksčiau nei planuota iki šiol su EK norima atsiskaityti dėl jau priimtos kibernetinio saugumo programos, naujos ikimokyklinio ugdymo programos, pakeistos informacijos teikimo neįgaliesiems tvarkos ir kitų pakeitimų.

EK pernai spalį patvirtino atnaujintą 3,85 mlrd. eurų vertės Lietuvai skirtų RRF lėšų paketą. Jį sudaro 2,3 mlrd. eurų europinių dotacijų bei 1,55 mlrd. eurų paskolų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasiulymas nesižeminti

Pasiulymas nesižeminti portretas
Reik neprašyt o kreisptis, europiečiai neprašo be reikalo

Anonimas

Anonimas portretas
ar truksta konservam dar pasivogti ?gal palikim ir kitiem DDD

taigi

taigi portretas
Ačiū partijai ir vyriausybei :)))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių