Lietuva susitvarkė su plastiko maišeliais parduotuvėse

  • Teksto dydis:

Naujosios Europos Sąjungos (ES) direktyvos reikalavimai dėl plonųjų plastiko maišelių naudojimo mažinimo Lietuvoje jau seniai įgyvendinti be jokių Briuselio nurodymų - prekybininkai pirkinių maišelių beveik niekur pirkėjams veltui nedalija, rašo "Verslo žinios".

"Lietuva šiuo atžvilgiu yra pažangesnė už daugelį kitų ES šalių - palyginti su jomis, pas mus sunaudojami gerokai mažesni maišelių kiekiai. Prie to prisidėjo tai, kad didžioji dalis prekybininkų pirkinių maišelius jau seniai yra apmokestinę. Neturėtų būti pokyčių nei prekybininkams, nei pirkėjams", - sakė Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdomasis direktorius Laurynas Vilimas.

Aplinkos ministerijos (AM) parengtame Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo pakeitimų projekte siūloma nuo 2018 metų gruodžio 31 dienos uždrausti prekių ar produktų pardavimo vietose nemokamai dalyti lengvuosius plastikinius pirkinių maišelius. Kaip leidžiama direktyvoje, šis draudimas netaikomas itin lengviems permatomiems plastikiniams maišeliams, kurie skirti biriems, drėgniems ir panašiems produktams sudėti.

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas patvirtino, kad Lietuva yra iš esmės pasiekusi 2025 metų tikslus. Anot ministro, kad nedidėtų administracinė našta, įgyvendinant direktyvą buvo nuspręsta rinktis alternatyvą, kad pardavimo vietose pirkinių maišeliai nebūtų dalinami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hahhaha

hahhaha portretas
Lietuvos verslininkų triumfas :DDD Apmokestinom pirmieji!!

jjj

jjj portretas
Lietuviai pirmi ir suda konservuose apmokesdino

Rušiuodama šiukšles,

Rušiuodama šiukšles, portretas
į tuos plonuiosius maišelius dedu plastiką.Po to - į konteinrį.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių