Lietuvos kosmoso sektoriaus įmonės jau sulaukė investicijų už daugiau kaip 5 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Lietuvos kosmoso sektoriaus įmonės jau sulaukė investicijų už daugiau kaip 5 mln. eurų, skelbia Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIMIN).

„Praėjusiais metais pasaulinė kosmoso sektoriaus vertė buvo didesnė nei 554 mln. eurų. Prognozuojama, kad per artimiausią dešimtmetį ji patrigubės ir sieks 1,66 trilijono eurų, tad dalyvavimas EKA veikloje Lietuvai atveria daug naujų galimybių auginant šį didelį potencialą turintį sektorių“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Skaičiuojama, kad vien tik šiais metais EKA patvirtino 8 Lietuvos verslo ir mokslo institucijų projektus pagal išimtinai Lietuvai skirtą Trečiųjų šalių programą. Jiems įgyvendinti numatoma skirti beveik 1 mln. eurų.

Be to, stiprinant Lietuvos kosmoso ekosistemą, Lietuvoje įkurtas ir EKA verslo inkubatorius („ESA BIC Lietuva“), kuris teikia techninę ir konsultacinę pagalbą kosmoso srities startuoliams bei remia inovatyvių kosmoso produktų ir technologijų kūrimą.

Šiuo metu šio inkubatoriaus veikloje dalyvauja 8 atrinkti kosmoso startuoliai. Lietuviai taip pat išbando galimybę EKA astronautų atrankoje: joje dalyvavo 80 mūsų šalies piliečių.

Prie Lietuvos kosmoso srities įmonių augimo ypač prisideda Inovacijų agentūroje veikiantis „Space Hub LT“, atsakingas už kosmoso ekosistemos plėtrą ir kosmoso politikos įgyvendinimą.

Per dvejus veiklos metus „Space Hub LT“ komanda į tarptautines parodas padėjo išvykti net 23 Lietuvos įmonėms, aktyviai konsultavo verslus dėl finansavimo galimybių ir padėjo joms parengti tarptautines paraiškas, rasti partnerių ir gauti didelių investicijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Ir kas mums is tu varganu 5 mln? Lendzbyrgio saika virs 40 mln pavoge per kasino....

Patarimas

Patarimas portretas
Paskelbkit, kad Lietuva - jau kosmine valstybė. Jūrine jau apsiskelbėt....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių