Ligonių kasos gydymo įstaigomis už viršsutartines paslaugas sumokėjo įspūdingą sumą

  • Teksto dydis:

Valstybinė ligonių kasa (VLK) bendrai visoms Lietuvos gydymo įstaigoms už per pirmąjį šių metų pusmetį pacientams suteiktas viršsutartines paslaugas sumokėjo 94 mln. eurų.

Kaip nurodoma pranešime, šiuo metu visų viešųjų gydymo įstaigų bendras finansinis rezultatas, vertinant Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų panaudojimą, yra teigiamas ir sudaro 4 mln. eurų.

„Šių metų pirmąjį pusmetį viešųjų gydymo įstaigų pajamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo augo sparčiai – 13 procentų, tačiau sąnaudos didėjo šiek tiek labiau – 15 procentų, ir tai turėjo įtakos galutiniam finansiniam rezultatui“, – sako Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) Ekonomikos departamento direktorė Simona Adamkevičiūtė.

Pasak jos, su teigiamu finansiniu rezultatu pirmąjį šių metų pusmetį baigė 125 gydymo įstaigos, o su neigiamu – 51.

VLK duomenimis, keturių sveikatos priežiūros įstaigų grupių – rajono, slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninių, poliklinikų ir pirminės sveikatos priežiūros centrų – viešųjų gydymo įstaigų suminis finansinis rezultatas yra teigiamas.

Nors universiteto ligoninių bendras finansinis rezultatas yra neigiamas ir siekia beveik -3 mln. eurų, daugumos jų finansiniai rezultatai yra geri arba gerėjantys. Neigiamą universiteto ligoninių suminį finansinį rezultatą lėmė Klaipėdos universiteto ligoninės rezultatas (-5,3 mln. eurų).

Didžiosios dalies respublikos lygmens ligoninių finansiniai rezultatai yra teigiami arba neženkliai neigiami. Jų suminis rezultatas yra arti -1,7 mln. eurų. Taip pat ir regiono ligoninių grupės bendras finansinis rezultatas yra neigiamas, tačiau nesiekia net milijono eurų.

VLK primena, kad pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvos gydymo įstaigos suteikė rekordinį skaičių gydytojų konsultacijų. Per pusmetį viršsutartinių paslaugų suteikta beveik už 94 mln. eurų.

Atsiskaityti už viršsutartines paslaugas neužteko vien tik Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto, todėl dalis suteiktų viršsutartinių sveikatos priežiūros paslaugų buvo apmokėta šio biudžeto lėšomis (27 mln. eurų), o likusi dalis – rezervo lėšomis (67 mln. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nutraukt

Nutraukt portretas
bet kokias ligoniu kasų sutartis su privačiomis gydymo įstaigomis. Atskirt privatų verslą nuo valstybinių išmokų ir kompensavimų. Jau visi viešai žino kaip piknaudžiauja odontologai ir kiti specialistai sukdami pinigų sumas apie kurias kitą kartą pacientas net nežino. Visa finansavimą tik valstybinėm gydymo įstaigom! Atkurt buvusias tyrimų laboratorijas! Modernizuot valst. poliklinikas ir ligonines!..O priVatnykai tegul gyvena iš to ką užsidirbs.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių