Ministerijų išlaidos konsultantams – milijoninės

  • Teksto dydis:

Finansų ministerija pernai ir šiemet už teisines ir kitokias konsultacijas išleido beveik 4,5 mln. litų, rašo "Lietuvos žinios". Energetikos ministerija advokatų kontoroms ir kitiems konsultantams atseikėjo beveik 156 tūkst. litų, Ūkio ministerija - daugiau kaip 200 tūkst. litų.

Finansų ministerija dienraščiui nurodė, kad didžiausias išlaidas patyrė, užsakydama sau ir kitoms septyniolikai Europos Sąjungos (ES) paramą administruojančių institucijų reikalingą techninę pagalbą - konsultacijas specifiniais su ES struktūrinės paramos įgyvendinimu susijusiais klausimais.

Per ankstesnės Vyriausybės kadenciją pasirašyta ir iki šios vasaros galiojusi sutartis su audito ir konsultacijų įmone "Ernst&Young" Finansų ministerijai atsiėjo 1,9 mln. litų. 1,3 mln. litų ministerija sumokėjo už bendrovės "Deloitte Lietuva" nustatytą "Snoro" akcijų kainą.

1,3 mln. litų konsultacijoms per šią kadenciją išleido Užsienio reikalų ministerija. Žemės ūkio ministerija iki 418 tūkst. litų yra pasirengusi išleisti už bendrovių "Ernst & Young Baltic", įmonės "Europos socialiniai, teisiniai ir ekonominiai projektai" bei "ESTEP Vilnius" rengiamą strategiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Žinoma juk atkatai irgi ne centai.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių