Paaiškėjo konkurso „Populiariausia gamintojo prekė 2014“ nugalėtojai

  • Teksto dydis:

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos (LPĮA) organizuojamuose kasmetiniuose rinkimuose paskelbti nauji nugalėtojai. „Populiariausia gamintojo prekė 2014" ženklu nominuota 40 prekių (prekių sąrašas pagal kategorijas - pridėtame dokumente). Pagrindinė tendencija nesikeičia jau keletą metų - tarp populiariausiųjų dominuoja lietuviškos prekės.

LPĮA populiariausios prekės rinkimus, vienijančių gamintojų ir importuotojų lyderiaujančius produktus ir prekes  organizuoja jau 5 kartą. Šiemet konkursas atsinaujino, ir vienas iš pokyčių - įvestas naujas - kokybės parametras.

„Siekdami suteikti daugiau vertės tiems, kas naudoja šį ženklą  ir tiems, kas perka taip paženklintas prekes, įvedame daugiau kokybės kriterijų. Vartotojas vis dažniau gilinasi į produkto sudėtį, jam rūpi jo kokybė. Kokybės kriterijus tampa vis svarbesnis ir atetityje gali tapti stipriausiu argumentu konkurencinėje kovoje.", -  sako LPĮA vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas.

Šių metų konkurse gamintojai ir tiekėjai, pagal nustatytus kokybės kriterijus, teikė nominuoti 5 produktus, kurie rinkoje ne mažiau nei metai. Po to, remiantis didžiausių prekybos tinklų duomenimis, iš jų buvo renkamas populiariausias pagal pirkėjų pasirinkimą - pardavimus. Vėliau „Populiariausia gamintojo prekė" dar perėjo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos  bei Vartotojų tarnybos patikrą dėl produkto kokybės ir saugos. Ir galiausiai, jei nebūta pagrįstų su konkrečia preke susijusių nusiskundimų, prekė gavo galimybę būti žymima „Populiariausia gamintojo prekė 2014" .

„Pastebėjome, kad per pastaruosius metus „Populiariausia prekė" ženklinimas tapo svarbiu kriterijumi pirkėjams, renkantis produktus.

Savo kategorijos nugalėtojai  kartojasi jau keletą metų iš eilės. Norime suteikti šiam ženklui daugiau objektyvumo, naudos ir pasirinkimo vartotojams. Prekybininkai, gamintojai ir net kontroliuojančiosios institucijos kartu bendradarbiaudami, pasidalina atsakomybę, suteikdamos šį ženklinimą vienai ar kita prekei", - sako LPĮA vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas.

Išskirtiniu  LPĮA priklausančiu ženklu nugalėtojai įgyja teisę žymėti pakuotes, prekybos tinklų lentynose, daugiau informacijos apie jas bus galima rasti internetinėse prekybos tinklų, LPĮA svetainėse.

Konkurse "Populiariausia gamintojo prekė 2014" dalyvavo 23 įmonės ir 40 prekių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių