Pasibaigus nustatytai kvotai, įdarbinantiems užsieniečius teks kreiptis į Užimtumo tarnybą

  • Teksto dydis:

Lapkričio 17 dieną pasibaigė nustatyta kvota paslaugų ir statybos sektoriuose. Todėl norintiems įdarbinti iš trečiųjų šalių atvykusius asmenis darbdaviams teks dabar kreiptis į Užimtumo tarnybą.

„Dabar minėtų sektorių darbdaviai, norintys įdarbinti užsienietį iš trečiosios šalies, išskyrus Ukrainos piliečius, privalo kreiptis į Užimtumo tarnybą ir gauti leidimą dirbti Lietuvoje arba sprendimą dėl užsieniečio darbo atitikties šalies darbo rinkos poreikiams“, – pranešime spaudai pažymėjo Užimtumo tarnybos užsieniečių įdarbinimo koordinatorė Ernesta Varnaitė.

Anot specialistės, prieš pateikdamas dokumentus dėl leidimo dirbti ar sprendimo dėl darbo atitikties išdavimo užsieniečiui, darbdavys Užimtumo tarnyboje turi įregistruoti laisvą darbo vietą ne trumpesniam kaip 5 darbo dienų terminui.

Jei per nurodytą laikotarpį neatsiranda tinkamų kandidatų Lietuvoje, darbdavys turi teisę pateikti nustatytos formos prašymą ir kitus dokumentus dėl leidimo dirbti ar sprendimo dėl darbo atitikties užsieniečiui išdavimo. Dokumentai dėl leidimų dirbti ar sprendimų dėl darbo atitikties užsieniečiams išdavimo įprastai yra išnagrinėjami per 7 darbo dienas nuo jų gavimo.

Užimtumo tarnybos duomenimis, šiems metams buvo nustatyta 35 950 kvotų trūkstamų profesijų trečiųjų šalių piliečiams. Didžioji jų dalis – 60,1 proc. (21 600) teko paslaugų sektoriui, statybų – 25 proc. (9 100). 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visos

Visos  portretas
uzimtumu tarnybos,vaiku teisiu gynejai,gyvunu globotojai ir panasios dykaduoniu kontoros,rupinasi tik tuo,kad butu daugiau bedarbiu,skriaudziamu vaiku,gyvunu - kad neisformuotu tu biudzeto siurbeliu ar nesumazintu finansavimo toms politiku svogierkoms,susodintoms i siltus biudzetinius sostus!

Uzimtumo

Uzimtumo  portretas
tarnyba ir migracijos departamentas - dvi kontoros,uz verslo kysius,naikinancios Lietuva! Puse milijono pigiu neapmokestintu vergu,jau isvare is Tevynes tiek pat praradusiuju cia darbus! O mes vis stebimes,kodel nekyla atlyginimai,kodel uzimtos geriausiai apmokamos darbo vietos - ir 33 metus tylim!

Tycia

Tycia portretas
nepriima savu,o vezasi vergus,kad mokesciu ir algu nereiketu moketi! Baigesi savivarciu sezonas. Ju vairuotojai ieskosi darbo su tentais ziemai. Nepriima! Laukia importiniu! Va taip va "truksta furistu"...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių