Paskelbtas 100 turtingiausių lietuvių sąrašas

Sėkmingiausi Lietuvos verslininkai trečiadienį apdovanoti Vilniaus rotušėje vykusiuose „Verslo švyturių“ apdovanojimuose. Renginio metu atskleistas ir 100 turtingiausių Lietuvos verslininkų sąrašas.

Į iškilmingą apdovanojimų ceremoniją susirinko daugiau nei 100 verslo ir politikos atstovų. Pagrindinis „Verslo švyturių“ apdovanojimas šiais metais įteiktas Aušrai Žemaitienei, „Mars Lietuva“ generalinei direktorei.

Nominacijoje „Įdomiausias verslo sprendimas“ nugalėjo Linas Čereška, „BIOK Labaratorijos“ vadovas, o metų „Metų inovatoriumi“ tapo „Ergolain“ įmonių grupės vadovas Romualdas Bėkšta. Lietuvos pašto generalinei direktorei Linai Minderienei ekspertų komisija skyrė „Metų atradimo“ apdovanojimą.

Vėliau paskelbtas savaitraščio „Ekonomika.lt“ sudarytas turtingiausių šalies verslininkų šimtukas. Trečią kartą publikuojamas turtuolių reitingas gerokai pakito: atsirado nemažai naujų turtuolių, tačiau sąraše yra ir tokių, kurie ne tik išlaikė savo pozicijas, bet ir gerokai koptelėjo į reitingo viršų.

Turtingiausiu lietuviu antrus metus iš eilės skelbiamas verslininkas Saulius Karosas, kurio turtas vertinamas 3,8 mlrd. litų. Iš naftos verslo susikrovęs didelį kapitalą verslininkas vis daugiau investuoja Lietuvoje. Po jo rikiuojasi „VP grupės“ prezidentas Nerijus Numavičius (3,2 mlrd. litų turto) bei „Vision International People Group“ prezidentas Dmitrijus Buriakas (3 mlrd. litų). Po jų ketvirtoje vietoje – Lyda Lubienė (1 mlrd. litų), devintoje vietoje – Tautvydas Barštys (540 mln. litų), 10 vietoje – Darius Mockus (510 mln. litų), 20 vietoje – Visvaldas Matijošaitis (285 mln. litų), 98 vietoje – Arvydas Sabonis ( 30 mln. litų).

Visas 100 turtingiausių Lietuvos verslininkų sąrašas skelbiamas čia. Jo nariai sureitinguoti remiantis Registrų centrui pateikiamomis įmonių finansinėmis ataskaitomis ir viešai prieinama informacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

už portretas
už tai vargšų daugeja, jau lietuvoje kaip ir rusijoje ne milijonieriai ,bet milijardieriai

paskalu portalas

paskalu portalas portretas
ekonomika.lt ar tik ne tas pats kuris vokelius savo darbuotojams mokejo ir tampriai susijes su darbo partija? Koks save gerbiantis verslininkas gali dalyvauti tokiame renginyje?

as

as portretas
idomiai atrodo sitas bagociu sarasa Zalgirio bedu kontekste.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių