Priedangas statantiems gyventojams siūloma infrastruktūros įmokos lengvata

Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Viktoras Pranckietis siūlo atleisti nuo savivaldybės infrastruktūros plėtros įmokos arba ją proporcingai sumažinti tiems gyventojams, kurie kartu su gyvenamuoju namu pastato ir priedangas.

Tai numatančias Savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymo pataisas įregistravęs V. Pranckietis tikisi, kad tokie pokyčiai paskatins, statant gyvenamosios paskirties objektus, projektuoti ir įrengti priedangas.

Pasak V. Pranckiečio, lengvata būtų taikoma daugiabučių namų projektų vystytojams, taip pat ir statantiems individualius namus.

„Jeigu kartu su namu yra suprojektuota priedanga, tai savivaldybės turėtų pareigą svarstyti dėl tų vystytojų ar privačių namų savininkų atleidimo nuo savivaldybės infrastruktūros plėtros įmokos. Tai nepadengtų visų išlaidų priedangos statybai, nes priedanga daug kainuoja, bet galbūt trečdaliu jas sumažintų. Tai, manau, skatintų  priedangų statybą“, – Eltai sakė V. Pranckietis.

Jis pastebi, kad Lietuvoje trūksta tokios paskirties objektų, kurie karinių veiksmų atveju padėtų apsaugoti civilius gyventojus.

Parlamentaro nuomone, prie priedangos galėtų atsirasti ir informacinis ženklas, kuris informuotų gyventojus, kad tai yra priedanga.

Jeigu Seimas pritartų, Savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatyme būtų įteisinta galimybė gyvenamosios paskirties statytojus (vystytojus) atleisti nuo infrastruktūros įmokos arba ją sumažinti, jei kartu su objektu statomos ir  įrengiamos priedangos.

Įstatymo pataisas kartu su V. Pranckiečiu teikia per 40 valdančiosioms ir opozicinėms frakcijoms atstovaujančių parlamentarų.

V .Pranckietis Eltai sakė, kad dar šioje pratęstoje sesijoje planuoja pateikti jas Seimui. Siūloma, kad lengvata  įsigaliotų nuo kitų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių