R. Požėla apie papildomų 100 mln. eurų skyrimą policijai: tai yra gyvybiškai svarbu

Pareigūnų trūkumas šalyje nemažėja, tačiau Radviliškio rajone situacija kone prasčiausia. Čia kartais patruliuoja tik vienas policijos ekipažas. Policininko profesijos prestižas vis dar negerėja visoje šalyje. O ir atlyginimai auga nepakankamai, todėl generalinis policijos komisaras Renatas Požėla kitų metų biudžete policijai prašo papildomų 100 mln. eurų. Ar Vyriausybė tiek skirti pajėgs?

Radviliškio policija ne visada pajėgia į iškvietimus atvykti laiku, nes turi tik tris patrulių ekipažus. Jie pasikeisdami dirba po 12 valandų, keturis kartus per savaitę. Per parą į iškvietimus vyksta apie 20 kartų.

„Yra tokių taškų, kurie nuo miesto nutolę 50 kilometrų ir daugiau, plius ten nuvykti yra sudėtinga, nes nėra vien asfaltuoti keliai, reikia ir žvyrkeliu važiuoti“, – kalbėjo Radviliškio rajono policijos komisariato vadovas Mindaugas Beržanskis.

Visame Radviliškio rajone dirba 52 pareigūnai. Anot rajono komisariato, reikėtų bent 20 papildomų pareigūnų.

„Yra sudėtinga, nes žmonės turi išeit ir atostogų, turi išeit ir į tuos vadinamus mamadienius“, – sakė M. Beržanskis.

Yra sudėtinga, nes žmonės turi išeit ir atostogų, turi išeit ir į tuos vadinamus „mamadienius“.

Nors kalbinti Radviliškio gyventojai jaučiasi saugiai ir pareigūnų trūkumo nesureikšmina.

„Jeigu pats nebūsi labai saugus, tai gali jaustis nesaugiai, bet kai mes tokie – saugiai jaučiamės“, – teigė vyras.

„Jaučiuosi absoliučiai saugiai, bent aš asmeniškai“, – tikino moteris.

Dienomis, kai beveik nėra kam dirbti, į Radviliškį padėti važiuoja pareigūnai iš Šiaulių ar Pakruojo, nors pareigūnų trūksta ir ten.

Radviliškio valdžia prisitraukti policijos pareigūnų bando savais būdais.

„Stipendija paskutinio kurso Lietuvos policijos mokyklos studentams – 350 eurų ir įsipareigojimas atidirbti du metus. Taip pat galima paskirti ir vienkartinę išmoką, 5 tūkst. eurų, tuomet reikėtų atidirbti keturis metus“, – klabėjo Radviliškio rajono savivaldybės atstovė Eglė Ivanauskytė.

Siūlo ir pinigų būstui nusipirkti.

„Prisidėjimas prie būsto įsigijimo 15 tūkst. eurų, už kurį pareigūnas turėtų atidirbti penkis metus mūsų rajone“, – tęsė E. Ivanauskytė.

Dabar dienomis be viršvalandžių dirbantis vyriausiasis patrulis gauna tik kiek daugiau nei minimalią algą.

„Kuris gauna tik pagrindinį atlyginimą, kuris nedirba viršvalandžių, naktinių, savaitgaliais nedirba, jis teoriškai gali gauti mažiau nei 1 tūkst. eurų“, – teigė Generalinis komisaras R. Požėla.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Per ketverius metus policijos biudžetas didėjo 100 mln. eurų iki 334 mln. Generalinis komisaras pabrėžia, kad policija ypač konkuruoja su privačiu sektoriumi, todėl biudžeto augimas neturėtų sustoti.

„Nes tai yra gyvybiškai svarbu ne tik pačiai organizacijai, bet ir visai visuomenei. Būna keistos situacijos, kai iki pensinio amžiaus lieka trys metai, tačiau jie priima sprendimą palikti tarnybą dėl 200–300 šimtų eurų privačiame sektoriuje“, – aiškino R. Požėla.

Nors policijos biudžetas didinamas, generalinis komisaras pabrėžė, pareigūnų atlyginimų augimą suvalgo infliacija. Todėl kitų metų biudžete policijai, turėtų atsirasti papildomi 100 mln. eurų.

„Mes esame kreipęsi su savo finansiniais lūkesčiais, tai sudaro papildomai 100 mln. eurų. Kainos tikrai kyla ir mūsų pareigūnai nesijaučia, kad jie materialiai geriau gyvena ir panašiai“, – kalbėjo R. Požėla.

Ar policijos lūkesčius išpildyti įmanoma, finansų ministrė neatsako.

Vidutinis policijos pareigūno atlyginimas į rankas siekia 1080 eurų. Bent 20 metų stažą turintis pareigūnas gauna papildomus 300 eurų. Sostinės pareigūnai gauna ir 150 eurų priedą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eikit ir pasiprašykit pinigų pas tuos prokurorus ir

Eikit ir pasiprašykit pinigų pas tuos prokurorus ir  portretas
dar gal duos jum pinigų advokatai, ikiteisminio tyrimo tyrėjai, korumpuoti teisėjai tokie kaip Štuopienė ir tokie eksprokurirai kaip L. Sabutis, kur specas geras kartu su kitu prokuroru R. Blaževičiumi ir Normantu bei teisėju Lučinskiu iš niekuo nekaltų moterų atimti visą jų turimą ir teisėtai įsigytą turtą, tas moteris suluošinti iki visiško nepasveikimo niekada ir dar pasiimti premijas už tai, kad tų nukankintų moterų ir jų ubagais paleistų vaikų namuose, butuose už beveik nemokamai prestižinėse vietose turtą įsigijo tūkstančiai pedofilų, zoofilų ir idiotų žydų, net ne Lietuvos piliečių. Pirmyn. Eikit prašinėt pas išvardintus pinigų.

Ne piniguose laimė

Ne piniguose laimė portretas
Dėl to Mikelioniui leido į namus grįžti ir telefoną pratrinti?

Li

Li portretas
Bendradarbe ejo kaimo keliuku,privaziavo policijos ekipazas ir pareiske,kad ji eina ne ta zvyrkelio puse ir gaus bauda.Du patruliai,automobilis vidury dienos gaudo bobules,ne vagis,kokiu dar jiems reikia pinigu.Juokemes visi,bet cia ne visai ir juokinga
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių