Š. Kliokys: darbo santykiai – variklis, kuris kilstelės ir atlyginimus

  • Teksto dydis:

Naujasis Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos prezidentas Šarūnas Kliokys, pabrėžia, kad Lietuvai reikia užsienio investicijų, o investuotojams -lankstesnių darbo santykių. Todėl Lietuva turėtų būti suinteresuota juos liberalizuoti, kaip ir būtinybe vytis vakarietiškus atlyginimus, rašo "Verslo žinios".

"Įmonės nenori išsišokti su atlyginimais, - kils jų gaminių savikaina, mažės konkurencingumas. Visi stebi, kiek moka konkurentai. Vyriausybė bando spręsti šį uždavinį didindama minimalų atlyginimą, o tai skaudu smulkiesiems, ypač provincijoje. Todėl esu įsitikinęs: kuo daugiau sulauksime užsienio investicijų, tuo greičiau didės atlyginimai. Tai lyg ekonomikos varikliukas, verčiantis judėti pirmyn. O investuotojams reikia lankstesnių darbo santykių", - interviu "Verslo žinioms" sakė Š.Kliokys.

Anot jo, siekiant pritraukti užsienio įmones, būtų galima kai kurioms jų suteikti lengvatų: "Pavyzdžiui, būtų galima suteikti lengvatų toms energijai imlioms įmonėms, kurios iš užsienio norėtų perkelti savo gamybos pajėgumus į Lietuvą. Žinoma, reglamentuojant tokių lengvatų trukmę".



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
kada vergovine santvarka pakele vergu atlyginimus?

manau

manau portretas
Minimalios algos, bet ne neapmokestinamų pajamų (NPD) didinimas nieko neišsprendžia.Daugelis gale metų, kurie gauna min. algą, turės damokėti gyventojų pajamų mokesčio.O tie, kurie gauna daugiau už minimalią, tuoj susilygins su minimalią algą gaunančiais, nes jų algos nekyla nei vienu centu, bent jau didesnės daugumos, nes darbdaviai dažnai neturi iš ko kelti algas visiems. Taip suniveliuojami visi darbuotojai.

CHA CHA

CHA CHA portretas
" Įmonės nenori išsišokti su atlyginimais?" Juk gerai, kai vergai pusvelčiui dirba, kam mokėti? Investuotojams reikia lengvatų, o nuo dirbančiųjų galima atimti ir pusę uždirbtų pinigų? Šlykštu skaityti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių