Seimas linkęs pritarti „Vieno langelio prievolėms valstybei“ reformai

Ketvirtadienį Seimas po svarstymo pritarė Finansų ministerijos parengtam projektui „Vienas langelis prievolėms valstybei sumokėti“, kuriuo numatoma perkelti į elektroninę erdvę paskirtų baudų, priteistų sumų administravimą bei suvienodinti visų Valstybės mokesčių inspekcijos (VMI) administruojamų prievolių išieškojimo procesą.

Už pagrindinį Mokesčių administravimo įstatymo projektą po svarstymo balsavo 79, susilaikė 2, prieš nebalsavo nei vienas parlamentaras. Tuo pačiu balsavimu buvo pritarta lydintiesiems Civilinio proceso kodekso, Bausmių vykdymo kodekso, Baudžiamojo proceso kodekso ir Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimams. Dėl paketo priėmimo Seimas turės balsuoti dar kartą kitą savaitę.

Finansų viceministrė Rūta Bilkštytė yra pažymėjusi, kad projektai parengti sprendžiant esamos nemokestinių prievolių valstybėje administravimo sistemos trūkumus.

Projektu taip pat siekta aiškiai nustatyti mokestinės nepriemokos sumokėjimo termino atidėjimo ir išdėstymo laikotarpius, atsisakyti perteklinio reikalavimo mokestinės nepriemokos sumokėjimo termino atidėjimo ir išdėstymo, mokestinės nepriemokos perėmimo tvarką nustatyti finansų ministrui.

Įgyvendinus šį, Lietuvos nacionaliniame Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonių plane numatytą investicinį projektą, VMI taptų vieninteliu prievolių valstybei administratoriumi, išvengiant funkcijų dubliavimo ir veiklą organizuojant vieno langelio principu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

langelis ir jo draugai nemazai pinigo pasidarys

langelis ir jo draugai nemazai pinigo pasidarys portretas
idejos autorius bus apdovanotas, langelio administratorius aprupintas geru stabiliu atligiu, lprie angelio prilipusiu verslu draudimas, langelio saugos tikrintojai kontrolieriai ir visi kas tik pamines langeli ir langines... gerove... a aferistu geroves paslaugomis nepatenkinti gales i ta langeli neigiams sumas inest ? ar teks prie seimo vezt vezimais ir drabstyt ir su protestuotojus besivaikanciais demokratiskais nuo laisves paklaikusiais policininkais kumsciais mosuotis ?...kaip arkledante pasake : PSD yrz bet jis niekaip nesusijes su gydimu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių