Seimas spręs, ar leisti kai­mo sodybų svečius registruoti kar­tą per mė­ne­sį

Kaimo turizmo sodybas nuo kitų metų siūloma atleisti nuo prievolės duomenis apie apgyvendintus poilsiautojus Nacionalinėje turizmo informacinėje sistemoje (NTIS) pateikti per 24 valandas.

Tokius duomenis siūloma įpareigoti jas teikti ne rečiau kaip kartą per mėnesį. Pakeitimų iniciatorius liberalas Andrius Bagdonas sako, kad sodybų savininkai neprieštarauja to­kiai tvarkai.

Šią savaitę Seimas priėmė svarstyti tvarką liberalizuojančias Turizmo įstatymo pataisas. 

Pagal 2022 metais įteisintą tvarką kaimo sodybų savininkai nuo liepos NTIS turės greitai registruoti kiekvieną svečią,  nurodyti žmonių ir nakvynių skaičių.  

Tačiau A. Bagdonas sako, kad pradėjus veikti NTIS sodybų šeimininkai su­si­du­rs su iš­šū­kiais. Pasak jo, dau­ge­lis sodybų vei­kia ato­kio­se vie­to­se, ku­rio­se in­ter­ne­to ry­šys yra ne­sta­bi­lus ar­ba jo net nė­ra, todėl to­kio­mis są­ly­go­mis elek­tro­ni­nis duomenų pa­tei­ki­mas tam­pa su­dė­tin­gas.

A. Bagdono teigimu, sodybose dirba internetinio raštingumo įgūdžių neturintys, dažnai vy­res­nio am­žiaus žmo­nės. Be to, jie daž­nai rūpinasi ne tik ap­gy­ven­di­ni­mu, bet ir maitinimu, edu­ka­ci­nėmis pro­gra­momis, šven­čių or­ga­ni­za­vi­mu.

„To­dėl vi­sų da­ly­vių re­gist­ra­ci­ja NTIS sis­te­mo­je per 24 va­lan­das ga­li tap­ti ne­įgy­ven­di­na­ma. (...) Vals­ty­bi­nei mo­kes­čių ins­pek­ci­jai, „Sod­rai“ teik­ti ata­skai­tas dėl dir­ban­čių žmonių kartą per mėnesį“, – teigė parlamentaras.

Socialdemokratas Kęstutis Vilkauskas įsitikinęs, kad svečius registruoti užtektų ir rečiau – kar­tą per me­tus.

„Tai yra la­bai trum­pas se­zo­ni­nis ver­slas, fak­tiš­kai daž­niau­siai tai yra va­sa­ros pa­ja­mos. Gal­būt pa­kak­tų vie­no kar­to per metus“, – aiškino jis.

Mišriai Seimo narių grupei priklausanti Agnė Ši­rins­kie­nė pabrėžė, kad siūloma išimtis kaimo turizmo sodyboms nėra galima dėl eu­ro­pi­nių rei­ka­la­vi­mų: „Iš es­mės reikš tai, kad mes pa­tek­si­me į Eu­ro­pos Są­jun­gos tei­sės pa­žei­di­mo lau­ką.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ka gali spresti PY ! Narkomanai !!!

AR NEGALI?

AR NEGALI? portretas
TURBŪT YRA KAŽKOKS KAIMO TURIZMO PREZIDENTAS,TAI AR JIS NEGALI UŽTIKRINTI IR GARANRUOTI SKAIDRŲ VERSLĄ,TEGUL NESĖDI OFISE IR TI GAUNA ALGĄ,TEGL VISĄ VASRĄ DIRBA INTENSYVIAI.

Pipo

Pipo portretas
Waarom niet is stoppen met die bureaucratie en wantrouw Politiek. het begint wat zorgelijk te worden met die idiote controles om belastingen. let zelf is op de Staats uitgaven. Dat doet meer wonderen voor de Burgers.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių