Už sukčiavimą kalėjęs V. Germanas kurį laiką dirbo M. Navicko įmonėje „Litlab“

  • Teksto dydis:

Už sukčiavimą kalėjęs Vilhelmas Germanas (buvęs Vilius Židelis) pernai kurį laiką dirbo socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės sutuoktinio Mindaugo Navicko valdomoje įmonėje „Litlab“, trečiadienį pranešė portalas „15min“.

Anot portalo, V. Germanas „Litlab“ darbuotoju buvo nuo 2023 metų kovo 1 dienos iki balandžio 17 dienos. Atlygis už darbą šioje įmonėje buvo vienintelis oficialus jo pajamų šaltinis Lietuvoje per pastaruosius dvejus metus.

Portalas, remdamasis tinklalapiu rekvizitai.lt, nurodo, jog „Litlab“ pajamos 2022 metais buvo 33,4 tūkst., o 2023 metais išaugo iki 293 tūkst. eurų. Pernai įmonė uždirbo 2,3 tūkst. eurų pelno. Įmonėje beveik visą laiką dirba vienas darbuotojas.

Anksčiau trečiadienį Vyriausybės spaudos tarnyba BNS patvirtino, kad finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ akcininkė Ieva Trinkūnaitė, kuri yra V. Germano sugyventinė, bandė įsigyti M. Navickienės anksčiau valdytą įmonę „Litlab“, tačiau atsisakė šių ketinimų dar svarstant būsimą sandorį vyriausybinėje strateginių įmonių sandorius tikrinančioje komisijoje.

Patikrinimo metu nustatyta, kad I. Trinkūnaitė kaip galima strateginė investuotoja neatitinka nacionalinio saugumo interesų.

Patikrinimo metu ir šiuo metu „Litlab“ valdo M. Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas. 

Vyriausiosios rinkimų komisijos puslapyje skelbiamoje M. Navickienės privačių interesų deklaracijoje nurodoma, kad „Litlab“ akcininke ji buvo nuo 2012 metų rugpjūčio 20 dienos iki 2016 metų kovo 24 dienos.

Tuo metu Registrų centro duomenys rodo, kad „Litlab“ akcininke ji buvo nuo 2012 metų rugpjūčio iki gruodžio pabaigos – tuomet ji turėjo 90–95 proc. akcijų. Likusias akcijas valdė jos sutuoktinio brolis Rokas Navickas.

LRT portalas trečiadienį pranešė, kad M. Navickas ketino parduoti įmonę „Litlab“ I. Trinkūnaitei, o potencialus sandoris turėjo būti tikrintas komisijoje, nes „Litlab“ Vilniaus oro uosto teritorijoje, Rodūnios gatvėje – strateginėje vietoje – valdo biurų pastatą.

M. Navickienė yra sakiusi, kad I. Trinkūnaitė yra jos sutuoktinio brolio žmonos sesuo, tačiau tikino su „Foxpay“ savininke bendraujanti „itin retai“ bei nežinojusi apie rizikas, susijusias su pastarosios sugyventiniu V. Germanu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ten kitokio

Ten kitokio portretas
Plauko pilieciu ir nerasite

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Visos tokios nekaltos avelės kaip Navickienės netyčia nieko nežino apie savo vyrų sukčiavimą, nieko nebepažįsta ir nebeatsimena su kuo bendravo! Tokia šios vyriausybės ir seimo narių realybė!! Per turtus, ryšius žiopli ir patenka prie "lovio", o paskui visus ištinka amnezija!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių