Užimtumo tarnyba: gegužę darbdaviai registravo 17,5 tūkst. laisvų darbo vietų

  • Teksto dydis:

Gegužę šalyje nedarbas traukėsi, o darbuotojų paieška kai kuriuose sektoriuose buvo aktyviausia per pastaruosius 12 mėnesių, pranešė Užimtumo tarnyba.

Užimtumo tarnybos duomenimis, laisvų darbo vietų skaičius augo trečią mėnesį iš eilės. O gegužę 5,2 tūkst. darbdavių registravo 17,5 tūkst. laisvų darbo vietų.

Darbo pasiūlymų skaičius nuo metų pradžios buvo didžiausias didmeninės ir mažmeninės prekybos, statybos, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų, meninės, pramoginės ir poilsio organizavimo, administracinės ir aptarnavimo veiklos, švietimo sektoriuose.

Nuo praėjusių metų pradžios daugiausia darbo pasiūlymų gegužę skelbta barmenams, degalinių operatoriams, šaltkalviams, krovinių platformų ir krautuvų operatoriams, grindų ir plytelių klojėjams, metalinių konstrukcijų ruošėjams ir montuotojams.

Pasak Užimtumo tarnybos atstovės, darbo ieškančiųjų grįžimas į darbo rinką išliko aktyvus: „gegužę dirbti pradėjo 19,8 tūkst. klientų – mažiau nei balandį, tačiau daugiau nei gruodžio-kovo laikotarpiu. Dar 8,4 tūkst. žmonių pradėjo veiklą pagal verslo liudijimus“.

Aktyviausiai nuo metų pradžios darbo ieškantieji darbinosi apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų, meninės, pramoginės ir poilsio organizavimo veiklos, kasybos ir karjerų eksploatavimo bei nekilnojamojo turto operacijų veiklą vykdančiose įmonėse.

„Fiksuojame ne tik šiam sezonui būdingą darbo rinkos suaktyvėjimą, bet ir įprastą nedarbo mažėjimą tokiu metų laiku. Bedarbių skaičius per gegužę susitraukė beveik penkiais tūkstančiais. Šią vasarą pasitinkame mažesniu registruotu nedarbu nei prieš metus“, – pastebėjo J. Zemblytė.

Registruotas nedarbas gegužę sumažėjo 0,4 proc. punkto ir birželio pradžioje siekė 8,2 proc. Nedarbo rodikliai mažėjo 56 iš 60 savivaldybių. Labiausiai nedarbas traukėsi vyrų, moterų, jaunimo ir vyresniųjų (50+ ) grupėse.

Mažiausias nedarbas fiksuojamas Neringoje (2,3 proc.) ir Birštone (5,2 proc.), didžiausias – Kalvarijoje (12,4 proc.) ir Ignalinos r. (11,6 proc.), savivaldybėse.

Iš viso Užimtumo tarnyboje bedarbiais registruota 148,6 tūkst. asmenų, t. y. kas dvyliktas darbingo amžiaus asmuo ieško darbo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
todėl kad lietuvos prezidentai ir seimo nariai su kitais valstybės tarnautojai , vykdo nusikalstamą ekonominę veiką prieš Lietuvos piliečius , veikia monopolininkų interesams

O kokios

O kokios portretas
algos jose? O darbo salygos? Katorga uz aciu - kaip iprasta?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių