Apžvalga: „Sodrai“ įsiskolinusių įmonių šiemet 4 proc. daugiau

  • Teksto dydis:

Šiemet „Sodrai“ įsiskolinusių įmonių skaičius siekia 33,5 tūkst. Tokių įmonių 4 proc. daugiau nei pernai, rodo naujausia bendrovės „Scorify“ atlikta įmonių apžvalga.

Pasak „Scorify“, teismuose šių metų gegužę buvo pradėtos 136 bankroto bylos – daugiausiai per pastaruosius pora metų. Pernai metų gegužę tokių įmonių buvo 107 arba 30 proc. mažiau.

Dar 2,9 tūkst. įmonių gegužę buvo likviduojamos. Bendrovės vertinimu, tai didžiausias skaičius nuo sausio. Pastarąjį mėnesį Lietuvoje buvo išregistruota buvo 3,2 tūkst. įmonių, o naujų įkurta 1,5 tūkst. – tiek pat, kaip ir pernai.

Tuo metu kredito rizikos lygis versle nesikeičia – aukštos ir aukščiausios rizikos įmonių išlieka 9 proc., o dalis įmonių, anksčiau turėjusių vidutinę riziką, ją sumažino. Šiuo metu žemos ir žemiausios rizikos įmonių dalis siekia 53 proc.

Darbuotojų samdoma daugiau nei pernai

Darbuotojų įmonės samdo 0,3 proc. daugiau nei pernai. Remiantis „Scorify“ duomenimis, 4,4 proc. per metus išaugo darbuotojų skaičius viešojo valdymo ir gynybos srityje, 4 proc. daugiau darbuotojų dirbo sveikatos priežiūros įmonėse ir organizacijose, tiek pat augo ir finansų bei draudimo įstaigų komandos.

Pramonės sektoriaus darbuotojų skaičiaus mažėjimas sustojo ir nuo metų pradžios laikosi tame pačiame lygyje. Sektoriuje šiuo metu dirba 244 tūkst. darbuotojų, 0,6 proc. mažiau nei pernai.

Kaip rodo duomenys, didžiausią komandų nubyrėjimą patiria su nekilnojamuoju turtu susiję verslai (4,7 proc.) ir statybų sektorius (tik 0,8 proc.).

Profesinio, mokslinio ir techninio konsultavimo bendrovėse darbuotojų sumažėjo 3 proc., prekybos sektoriuje  – 1 proc., o transporto  – 0,7 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
GEREJA ! Ekomonika KYLA DDDDD kelnese !!!

Liet.

Liet. portretas
Tik 4% procentai?galvojau koks 40 procentų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių