„Epso-G“ pajamos pernai augo 63 proc. iki 590 mln. eurų, patyrė 42 mln. eurų nuostolio

  • Teksto dydis:

Elektros ir dujų perdavimo įmonių grupės „Epso-G“ pernai gavo 590 mln. eurų pajamų – 63 proc. daugiau nei 2021 metais (363 mln. eurų).

Tačiau dėl dukart išaugusių grupės veiklos sąnaudų (iki 637 mln. eurų) konsoliduotas grynasis nuostolis siekė 42 mln. eurų (2021 metais – 39,8 mln. eurų grynojo pelno“), o veiklos nuostolis iki mokesčių, palūkanų, nusidėvėjimo ir amortizacijos (EBITDA) buvo 11,3 mln. eurų (79,6 mln. eurų pelno), trečiadienį pranešė grupė. 

„Epso-G“ vadovo Mindaugo Keizerio teigimu, didėjant regioniniams dujų srautams ir reguliuojamų veiklų apimtims, konsoliduotos grupės pajamos išaugo, tačiau dėl smarkiai augusių elektros ir dujų kainų dar sparčiau didėjo veiklos sąnaudos, o tai lėmė neigiamus pelningumo rodiklius.

„Įvertinus specifinius praėjusių metų aspektus ir tai, kad didžioji dalis veiklos yra reguliuojama, koreguoti finansiniai rodikliai yra teigiami. Grupės įmonės tęsia strateginių projektų įgyvendinimą ir investicijas į juos“, – pranešime sakė M. Keizeris.

Koreguotas grupės grynasis pelnas pernai siekė 21,3 mln. eurų (2021 metais – 26,7 mln. eurų), koreguota EBITDA išliko stabili ir siekė 62,6 mln. eurų (63,8 mln. eurų).

Pernai daugiau nei dukart – iki 98,3 mln. eurų – išaugo pajamos už gamtinių dujų perdavimo paslaugas, 55 proc. iki 420,3 mln. eurų didėjo pajamos iš elektros perdavimo ir susijusių veiklų. Kitos grupės pajamos sudarė 71,4 mln. eurų, iš jų  didžioji dalis – iš barjero pasienyje su Baltarusija projekto.

Grupės investicijos į strateginius projektus per metus siekė 140 mln. eurų. Vien „Litgrid“ investicijos į tokius projektus buvo  55,9 mln. eurų, „Amber Grid“ – 43 mln. eurų, didžioji jų dalis – 27,5 mln. eurų įmoka už pernai pabaigtą dujotiekio jungtį tarp Lietuvos ir Lenkijos.

„Energy cells” investicijos į energijos kaupimo įrenginių sistemą siekė 35,9 mln. eurų.

Grupę sudaro valdymo bendrovė „Epso-G“, „Amber Grid“, „Baltpool", „Energy cells", „Litgrid“ ir „Tetas" bei netiesiogiai kontroliuojama „GET Baltic". Grupėje praėjusių metų pabaigoje dirbo beveik 1,3 tūkst. darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na tai jie dar tik pradejo kaip reikiant vogt

na tai jie  dar tik pradejo kaip reikiant vogt  portretas
kas bus ateity kada ims nezabojmi ir nepakaltindami -vogt , plest , prievartaut ---manau tuomet ,,,pelnas,,,, isaugs bent jau trigubai....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių