I. Trinkūnaitės įmonė „Swissmoney“ stabdo dalį paslaugų

  • Teksto dydis:

Lietuvos banko Lietuvos fintech kompanijai „Foxpay“ pritaikytos priemonės atsiliepė ir Šveicarijoje registruotai „Swissmoney“ platformai, kurią valdo su Ieva Trinkūnaite susijusi „Swiss Wealth management“.

Įmonė klientams pranešė, kad platformos veikla bus laikinai apribota. „Foxpay“ buvo tiesiogiai susijusi su „Swissmoney“ – teikė sąskaitų adresų (IBAN) ir mokėjimų paslaugas.

Laiške, kurį matė ir „15min“, rašoma, kad „Swissmoney“ laikinai nutrauks kai kurias paslaugas daliai klientų.

„Kortelės bus arba jau yra deaktyvuotos per artimiausias kelias dienas. Tai reiškia, kad kortelių paslauga bus laikinai neprieinama“, – rašoma laiške.

Taip pat nurodoma, jog pokyčiai palies ir IBAN adresus, kadangi bendrovė pakeis senąjį paslaugų tiekėją į neįvardintą naująjį. Iki šiol IBAN adresus „Swissmoney“ tiekė „Foxpay“. Šalia to, laikinai nebus prieinamos ir SEPA paslaugos (pervedimai eurais).

Valiutų paslaugos „Swissmoney“ platformoje taip pat yra laikinai deaktyvuotos – tiek pinigų įnešimas, tiek išsiėmimas.

I. Trinkūnaitė portalui nurodė, kad „Swissmoney“ produktas yra reguliuojamas Šveicarijos jurisdikcijos, turintis atskirą ir nuo Lietuvos nepriklausomą struktūrą.

„Turėdami kelis analogišką funkcionalumą palaikančius paslaugos tiekėjus ES jurisdikcijoje, jau dabar atliekame integracijos pakeitimo darbus“, – rašė verslininkė.

Ji priminė, jog šis pakeitimas aktualus tik tiems vartotojams, kurie buvo užsisakę „Foxpay“ produktus.

Visi kiti „Swissmoney“ vartotojai, užsisakę kitų jurisdikcijų produktus, paslaugomis naudojasi be jokių trikdžių.

I. Trinkūnaitė yra sakiusi, kad „Foxpay“ jos bendrovių struktūroje atliko svarbią funkciją – bendrovė buvo reikalinga „iSun“ kuriamiems verslams, ypač „Swissmoney“ mokėjimų programėlei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesupratau

Nesupratau portretas
tai kuo užsiima tos įmonės? Gal veikia kaip bankai, vykdo atsiskaitymus?? Atsiskaitymų grynaisiais pinigai ribojimas turi būti kuo greičiau nutrauktas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių