- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Šiemet „Kalnapilio Nealkoholinio“ alaus butelių ir skardinių etikečių išvaizdą papildė inovacija – šalčio indikatorius, kuris atvėsus alui iki tinkamos temperatūros pakeičia spalvą ir leidžia mėgautis tinkamos temperatūros gėrimu. Tad alaus etiketė nuo šiol taps ir funkcionali – net 66 proc. apklaustų šalies gyventojų šią naujovę vertina kaip unikalią ir reikalingą.
„Kiekviena inovacija, kurios imamės – ar tai būtų naujas produktas, recepto ar pakuotės atnaujinimas – atliepia šiandieninio pirkėjo lūkesčius. Rūpinamės, kad mūsų pagaminti gėrimai būtų tik iš aukščiausios kokybės žaliavų, o mūsų produkcijos pakuotės būtų ne tik draugiškos aplinkai, bet ir patogios. Spalvą keičiantis šalčio indikatorius ant nealkoholinio šviesiojo alaus „Kalnapilis“ etikečių padės vartotojams geriau atpažinti, kada gėrimas yra tinkamai atvėsintas“, – komentavo „Kalnapilio-Tauro grupės“ generalinis direktorius Marijus Valdas Kirstukas.
Šalčio indikatorius, pasiekęs tinkamą nealkoholinio alaus atvėsimo temperatūrą, taps ryškiai mėlynos spalvos.
Tinkama temperatūra – geresnis skonis
Pasak „Kalnapilio-Tauro grupės“ aludarės Astos Briedienės, kiekviena nealkoholinio alaus rūšis turi jai tinkamiausią vartojimo temperatūrą.
Įmonės nuotr.
„Tradiciškai nealkoholinis šviesusis alus yra labiau atvėsinamas, nei kitos alaus rūšys. Tinkamai atšaldytas nealkoholinis šviesusis alus labiau atskleidžia aromatą ir skonį, mūsų receptoriai geriau jaučia juslines gėrimo savybes. Be to, žemesnėje temperatūroje geriau atsiskleidžia ir angliarūgštės burbuliukai, kurie išsiskiria atidarius alaus pakuotę“, – sakė aludarė.
Tradiciškai nealkoholinis šviesusis alus yra labiau atvėsinamas, nei kitos alaus rūšys.
Pašnekovės teigimu, norint tinkamai atvėsinti nealkoholinį alų, geriausia tai daryti įprastais būdais – padedant butelius ar skardines į šaldytuvą ar kitą vėsesnę vietą.
„Bet kuriam gėrimui yra geriau, kai jis vėsinamas iš lėto. Vis dėlto, jei nėra galimybės laukti, kol nealkoholinis alus pasieks norimą temperatūrą, galima trumpam jį įdėti į šaldiklį – tokiu būdu gėrimas greičiau atvės. Svarbiausia – nepamiršti gėrimų butelių ar skardinių šaldiklyje, nes pakuotės gali neatlaikyti šąlant besiplečiančio skysčio“, – patarė A. Briedienė.
Aludarė taip pat rekomenduoja atkreipti dėmesį į pakartotinį nealkoholinio alaus vėsinimą – jei neatidarytų pakuočių laikymo sąlygos itin dažnai keičiasi, gėrimai tai atvėsinami, tai vėl atšildomi, tai gali turėti įtakos jų juslinėms savybėms.
„Ne ką mažiau svarbu tinkamas gėrimo pateikimas atšaldžius. Geriausia nealkoholiniu šviesiuoju alumi mėgautis iš jam skirtų, tulpės ar platėjančios formos taurių. Tai ne tik labiau estetiškas gėrimo pateikimas, bet ir vienas iš skonį ir aromatą padedančių atskleisti faktorių. Svarbu, kad taurės būtų tinkamai išplautos ir švarios, o įpiltas alus – su puta“, – sakė A. Briedienė.
Gyventojų apklausą apie „Kalnapilio Nealkoholinis“ etiketę su šalčio indikatoriumi „Kalnapilio-Tauro grupės“ užsakymu atliko tyrimų bendrovė „NielsenIQ“ 2023 m. rugpjūčio 4-21 dienomis. Apklausoje dalyvavo 1284 respondentai nuo 20 iki 64 m. amžiaus.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Joniškio rajono žemės ūkio bendrovė atleidžia virš trečdalio darbuotojų
Joniškio rajone veikianti Darginių žemės ūkio bendrovė (ŽŪB) atleidžia 17 iš 44 darbuotojų. Apie tai įmonė informavo Užimtumo tarnybą. ...
-
Naujienų portalas JP įsigijo televizijos kanalą GNTV
Naujienų portalas JP įsigijo nuo 2014 m. transliuojamą regioninės televizijos kanalą „Gerų naujienų televizija“ (GNTV). ...
-
Skaudi netektis: mirė Šiaulių banko įkūrėjas Z. E. Sabalys2
Eidamas 86-uosius metus mirė Šiaulių banko įkūrėjas, Šiaulių miesto garbės pilietis, Zenonas Eimutis Sabalys. ...
-
Jūrų ekosistemos ir vėjo elektrinės: draugiška kaimynystė – misija įmanoma3
Meno kūrėjų išaukštinta Baltija teikia ne tik nusiraminimą ir poilsį – tai ir viena intensyviausiai žmogaus naudojamų bei labiausiai užterštų jūrų pasaulyje. Rimtų pasekmių suvokimas tiek įvairių sričių specialistus,...
-
Sutriko „Swedbank“ e. bankininkystės veikla, bankas trūkumus šalina1
Ketvirtadienio pavakarę sutriko „Swedbank“ interneto banko veikla, dėl to dalis klientų patiria trikdžių. ...
-
Seimas svarstys siūlymą Žemės ūkio agentūrai perduoti dalį ŽŪM funkcijų
Seimas svarstys siūlymą, kuriuo norima Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) vykdomą tautinio paveldo produktų ir tradicinių amatų meistrų atestavimo funkciją perduoti Žemės ūkio agentūrai. ...
-
VERT: „Amber Grid“ GIPL saugumo patikrą turės atlikti iki sausio 15 dienos
Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) ketvirtadienį pusmečiui – iki kitų metų sausio 15 dienos pratęsė terminą, per kurį Lietuvos gamtinių dujų perdavimo bendrovė „Amber Grid“ turi atlikti nepriklausomą 2022 metais nut...
-
„MOMO Grill“ gimtadienis pritraukė būrį garsių kauniečių ir miesto svečių3
Ypatingas gimtadienis, kurio buvo verta laukti ilgai... Garsūs kauniečiai visą rugsėjį rinkosi švęsti restorane „MOMO Grill Kaunas“. Lygiai prieš šešerius metus grilio patiekalų restoraną Kauno centre įkūręs v...
-
VKC: valstybės įmonių valdysenos rezultatai – geriausi nei bet kada anksčiau
84 proc. valstybės valdomų įmonių (VVĮ) per 12 pastarųjų mėnesių pasiekė teigiamų valdysenos rezultatų – 8 procentiniais punktais daugiau nei prieš metus, kai gerai įvertinta 76 proc. VVĮ. ...
-
Lietuviai vis labiau vertina kokybišką produkciją „iš lauko – ant stalo“1
„Tie, kurie paragauja mūsų ūkio kokybiškų produktų, visuomet sugrįžta. Džiugu, kad jau turime savo pirkėją, kuris moka atskirti, kur yra gera kokybiška mėsytė, sūris ar medus, o kur – masinės gamybos produktas“, &n...