Kauno technikos kolegijoje – svečiai iš visos Europos

  • Teksto dydis:

Kauno technikos kolegijoje praūžė Tarptautinė savaitė „Inžinerinės ir edukacinės technologijos 2024“, kurioje svečiai iš Europos aukštųjų mokyklų diskutavo ir dalinosi patirtimi.

Kauno technikos kolegijoje (KTK) organizuojamoje Tarptautinėje savaitėje dalyviai susirinko iš 10-ties šalių: Latvijos, Lenkijos, Ispanijos, Portugalijos, Šiaurės Makedonijos, Slovėnijos, Vokietijos, Maltos, Turkijos, Italijos. 

Pasak kolegijos Inžinerinių kompetencijų centro vadovės dr. Giedrės Adomavičienės, renginys kasmet įgauna vis didesnį pagreitį ir sulaukia vis daugiau tarptautinio dėmesio.

„Mokslines konferencijas organizuojame daugelį metų. Tačiau tai, kas prasidėjo nuo renginių šalies mastu, per paskutinius 4-erius metus išaugo iki Tarptautinės savaitės renginio. Šiemet turėjome itin intensyvią savaitę, kurios metu studentai, dėstytojai ir svečiai diskutavo įvairiomis inžinerinėmis temomis, lankėsi pas socialinius partnerius, dalinosi patirtimi, susipažino su Lietuvos istorija ir kultūra. Tarptautinės savaitės metu buvo įgyvendintos dvi intensyvių studijų programos, skirtos aviacijai ir sportinių automobilių ruošimui bei sporto komandos kūrimui”, – sakė ji.

Kauno technikos kolegijos archyvo nuotr.

Kauno technikos kolegijos Inžinerinių kompetencijų centro vadovės teigimu, tarptautinės mokslinės konferencijos metu buvo fokusuojamasi ne tik į Inžinerines ir edukacines technologijas, bet ir į įtraukios mokymosi aplinkos kūrimą, švietimo sistemos suinteresuotųjų šalių bendradarbiavimą.

Netrukus tapsime Lietuvos inžinerijos kolegija – unikalia institucija, kuri specializuosis inžinierių rengime. Natūralu, kad kokybinę kartelę keliame labai aukštai visose srityse.

„Renginių metu turėjome virš 100 dalyvių. Tai rodo augantį susidomėjimą mūsų inžinerine darbotvarke. Netrukus tapsime Lietuvos inžinerijos kolegija – unikalia institucija, kuri specializuosis inžinierių rengime. Natūralu, kad kokybinę kartelę keliame labai aukštai visose srityse. Į specialistų ruošimą, jų karjerą žiūrime labai plačiai, todėl diskusijose savo įžvalgas išsakė visos pusės: nuo mokyklų atstovų iki studentų dėstytojų, mokslininkų, darbdavių.

Kauno technikos kolegijos archyvo nuotr.

Tokio tipo renginiai yra ypač naudingi mūsų studentams bei dėstytojams. Norime modernizuoti ir plėsti ne tik mūsų infrastruktūrą, laboratorijas, bet ir auginti dėstytojų bendrąsias, tarpkultūrines kompetencijas, kurie matytų daug platesnį kontekstą, gebėtų dirbti tarptautiniuose tinkluose ir galėtų studentams pasiūlyti naujausias žinias ir moderniausius tyrimo metodus“, – teigė dr. G. Adomavičienė.

Kauno technikos kolegijos archyvo nuotr.

Nors viena tarptautinė savaitė tik baigėsi, tačiau kolegija jau pradeda planuoti ateinančių metų renginį.

„Itin teigiami studentų, partnerių ir svečių atsiliepimai skatina ir toliau augti, kelti kokybinę kartelę. Todėl jau dabar pradedame galvoti apie ateinančių metų renginį, kurio pamatai ir bendri projektai prasidėjo būtent šios tarptautinės savaitės metu. Būdami Lietuvos inžinerijos kolegija pasaulį matome kaip technologijų, žmogaus ir gamtos artimą ryšį ir bendrą sinergiją. Ši filosofija ir taps viena iš pamatinių temų ateinantiems metams“, – būsimus planus pristatė Kauno technikos kolegijos Inžinerinių kompetencijų centro vadovė.

Kauno technikos kolegijos archyvo nuotr.

Šiuo metu Kauno technikos kolegija būsimiems mokyklų abiturientams siūlo rinktis iš 9 inžinerinių studijų programų: Automobilių techninio eksploatavimas, Medžiagų apdirbimo inžinerija, Autotransporto elektronika, Elektronikos technika, Statybų inžinerija, Orlaivių mechanizmų techninis eksploatavimas, Avionikos sistemų inžinerija, Elektros energetika bei Kelių inžinerija.

Kauno technikos kolegijos archyvo nuotr.

Kolegija taip pat kviečia rinktis ir trumpąsias studijas, trunkančias tik 1,5 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių