Lapkričio 9 dieną studentai pradės rašyti savo karjeros CV

  • Teksto dydis:

Studentų profesinė karjera gali prasidėti jau lapkričio 9 d. – tądien Kauno technikos kolegija renginyje „Inžinerinė ateities vizija“ sujungs inžinerinės srities studentus ir įmones. Vieni aktyviausių šios CV mugės dalyvių – didžiosios Lietuvoje energetinės infrastruktūros projektavimo ir statybos įmonės „Projektai ir Co“, „Žilinskis ir Co“. Jos studentams siūlo galimybę save išbandyti keliose srityse – ir projektavimo, ir rangos darbuose.

„Labai laukiame visų, kurie nespėjo apsilankyti prieš keletą savaičių vykusiose „KTU WANTed karjeros dienose“. Tokie renginiai jau tapo durimis, pro kurias į mūsų grupės įmones ateina studentai – būsimi projektuotojai, projektų, brigadų, skyrių ir net pačių įmonių vadovai. Ateina kaip praktikantai, bet, pamatę profesionalų kasdienybę, dažniausiai pasilieka ilgam. Nes pas mus dirbti įdomu. Todėl laukiame smalsių, motyvuotų, savimi pasitikinčių ir puikių teorinių žinių sukaupusių studentų“, – kviečia personalo vadovė Neringa Sakalauskienė.

Personalo vadovė neslepia, kad kasmečiai karjeros renginiai yra vienas pagrindinių šaltinių, padedančių pritraukti jaunų specialistų, kurie greitai tampa tais, ant kurių pečių laikosi ir pačios įmonės.

„Jau nėra taip, kaip anksčiau, kai studentai buvo nedrąsūs: „Gal pavyks įsidarbinti? Gal priims?“ Dabar yra kitaip. Vyksta atviras dviejų lygiaverčių partnerių pokalbis. Jo metu girdime studentų lūkesčius, o mes sąžiningai ir atvirai papasakojame apie įmonę, karjeros galimybes ir, žinoma, atlygį“, – atviravo Neringa.

Taip savo karjerą pradėjo ir Kauno technologijos universiteto (KTU) absolventas Lukas Volfsonas. Dar studijuodamas atsinaujinančiąją energiją, Lukas pradėjo ieškoti galimybės atlikti praktiką rimtoje, solidžioje įmonėje. Kreipėsi tuomet į keletą bendrovių, bet „Žilinskis ir Co“ buvo pirmieji, kurie pakvietė susitikti.

Karjera: KTU absolventas L. Volfsonas dar studijuodamas atsinaujinančiąją energiją pradėjo ieškoti galimybės atlikti praktiką rimtoje, solidžioje įmonėje. Partnerio nuotr.

Dabar Lukas jau yra darbų vadovas ir kviečia kitus sekti jo pavyzdžiu ir jungtis į puikią komandą: „Labai džiaugiuosi nuostabiu kolektyvu ir kitais darbų vadovais, kurie turi labai daug patirties ir žinių, kuriomis visada dalijasi ir padeda tobulėti pačiam. Labai smagu, kad gauname vykdyti projektų, kurie yra įdomūs. Kai kurie net su netikėtumais, kuriuos reikia spręsti labai greitai. Taip darbas tampa nemonotoniškas.“

Vasarį įmonėje pradėjęs savo praktiką, kovą jau dirbo inžinieriumi, o liepą jam jau buvo patikėta darbų vadovo pozicija.

Dar viena sėkmės istorija – taip pat KTU absolvento Edmondo Vaškio, pasirinkusio statybų inžinerijos krypties studijas. Darbo ieškoti jis pradėjo trečiame kurse. Klasikinė istorija – Edmondas išsiuntė savo CV daugeliui įmonių, tačiau skambučio sulaukė tik iš „Žilinskis ir Co“, kurios reklamą aptiko ant įmonės mikroautobuso.

„Jau pirmojo pokalbio metu aptarėme mano tolesnes karjeros galimybes, kad lengvai galėsiu derinti studijas su darbu. Tai mane nuteikė itin optimistiškai“, – pasakojo Edmondas.

Per vienus metus Edmondas pasisėmė daug patirties tiek statybų valdymo, tiek dokumentacijos rengimo srityse. Baigęs bakalauro studijas ir pasitaręs su vadovais, Edmondas nusprendė išbandyti savo galimybes projektavimo srityje – dabar jis sėkmingai darbuojasi įmonėje „Projektai ir Co“.

Energetinės infrastruktūros projektavimas ir statyba, atsinaujinančioji energija – vienos perspektyviausių profesijų ne tik Lietuvoje. Elektros energetika dabar vadinama ateities profesija, kuri Europos universitetuose konkuruoja tik su kosmoso technologijomis. Lietuva išsikėlė sau ambicingą tikslą – iki 2030 m. pasigaminti 100 proc. jai reikalingos elektros energijos iš atsinaujinančiųjų šaltinių. Vadinasi, per šešerius metus reikės įrengti tris kartus daugiau gamybos pajėgumų ir tiek pat infrastruktūros sprendimų, kad vėjo ir saulės parkai būtų prijungti prie šalies elektros tinklų. Laukia didžiulis iššūkis.

„Todėl ir kviečiame studentus lapkričio 9 d. ateiti į Kauno technikos kolegijos renginį, kad susipažintume, pasikalbėtume ir kartu kurtume ateities infrastruktūrą rytojaus visuomenei“, – kviečia personalo vadovė Neringa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
geriausia karjera laukia gražiausiai rašančio?

Paf

Paf portretas
Biški smirda pigia reklama
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių