Mokykliniai reikmenys abiturientui

  • Teksto dydis:

Paskutiniai metai mokykloje visuomet yra itin svarbūs, todėl norisi atžaloms sudaryti kuo geresnes sąlygas mokymuisi. Prie to ženkliai prisideda ir kokybiški mokykliniai reikmenys. Nors per visus metus turėjote išsigryninti jų sąrašą, pravartu jį prisiminti ir pasitikrinti, ar abiturientui išrinkote visas pagrindines mokyklines prekes – jos šiek tiek skirsis nuo tų, kurių reikia jaunesnių klasių moksleiviams.

Kuprinė

Kuprinės dažniausiai tarnauja ne vienerius metus, tačiau jeigu nutiko taip, kad naujas aksesuaras reikalingas būtent paskutiniais metais, reikėtų rinktis tokius modelius, kuriuos abiturientas galės pritaikyti ir studijuodamas. Idealiu atveju kuprinėje turėtų lengvai tilpti nešiojamas kompiuteris, o jos dizainas galėtų būti lengvai pritaikomas kasdienybėje. Kadangi tokie aksesuarai mielai nešiojami ir tų, kuriems mokykla jau seniai praeityje, pasirinkimo variantų neturėtų pritrūkti. Svarbu pasitarti su vaiku, jog išrinktumėte jam patinkančią ir mielai naudojamą kuprinę.

Penalas

Nors kanceliarinių priemonių abiturientai naudoja kiek mažiau, vis vien patogu jas visas laikyti vienoje vietoje, tad tikėtina, jog penalo jie nenorės atsisakyti. Tiesa, galima rinktis kompaktiškesnius variantus, kurie neužims daug vietos kuprinėje. Tikėtina, kad apie žaismingus dizainus teks pamiršti, tačiau tiek dėl šio aspekto, tiek ir dėl penalo tipo reikėtų pasitarti su abiturientu. Juk svarbiausia, kad jis būtų patogiai naudojamas ir pakankamai kokybiškas, kad atlaikytų dar vienus mokslo metus.

Rašymo reikmenys

Paskutinėje klasėse mokiniai parkerius pakeičia tušinukais. Jiems reikalavimų keliama mažiau, tačiau dažnu atveju prašoma, kad rašymo priemonė būtų mėlynos spalvos. Reikėtų įsitikinti, kad rašiklis bus patogus ir suradus tokį variantą, iš karto apsirūpinti papildomomis atsargomis. Taip pat prireiks ir paprastų pieštukų, kurie dažnai naudojami matematikos pamokose, tačiau gali praversti ir kitose disciplinose. Šiuo atveju ir vėlgi verta pasirūpinti keliomis tokiomis priemonėmis – tuomet nereikės jų pirkti įpusėjus mokslo metams.

Kitos kanceliarinės prekės

Ne visi abiturientai paskutinėse klasėse turi dailės pamokas, tad kanceliarinių prekių kiekis šiek tiek apmažėja. Tiesa, be jau minėtų rašymo priemonių, jiems vis vien bus reikalingas trintukas, drožtukas ir žymėjimuisi skirtas markeris. Vyresnėse klasėse mokiniai dažnai pasitelkia užrašų knygutes ir lipnius lapelius, kurie padeda lengviau susisteminti nemažus informacijos kiekius. Platus šių ir kitų kanceliarinių prekių asortimentas pateikiamas Pigu.lt el. parduotuvėje arba paspaudus ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/kanceliarines-prekes.

Papildomi reikmenys

Jei jaunesnėse klasėse daugiau dėmesio skiriame dailės reikmenims, paskutinėse labiau teks susikoncentruoti į matematiką. Abiturientams gali prireikti liniuotės ir skriestuvo – pastarasis turėtų būti tvirtas ir lengvai valdomas. Taip pat bus reikalingas pakankamai funkcionalus skaičiuotuvas. Tačiau reikėtų turėti omenyje, kad egzaminų metu dažniausiai nėra leidžiama naudotis tekstinę atmintį turinčiais modeliais – jei norite apsiriboti vienu tokiu pirkiniu, apie šį aspektą reikėtų pagalvoti iš anksto.

Sąsiuviniai ir pratybos

Ne paslaptis, kad abiturientams reikia įsiminti pakankamai daug informacijos, tad jie dažnai renkasi didesnius, storesnius sąsiuvinius. Pratybų pasirinkimas priklausys nuo to, su kokiais vadovėliais bus dirbama, tad šiuo atveju reikėtų palaukti mokytojų rekomendacijų. Tiesa, užduočių sąsiuviniai dažnai pasirenkami ir papildomam mokymuisi: jei jau dabar aiškios spragos, su kuriomis reikės padirbėti papildomai, jais galima apsirūpinti iš anksto. Tuomet beliks įsigyti sąsiuviniams, pratyboms ir vadovėliams skirtus aplankalus, kurie padės išsaugoti nepriekaištingą jų būklę.

Aprūpinę vaikus šiais reikmenimis, galėsite būti tikri, kad paskutiniais metais mokykloje jiems nepritrūks jokių svarbių atributų. Geriausia, jei šiomis prekėmis pradėsite rūpintis kuo anksčiau – tikėtina, kad tuomet pavyks nemažai sutaupyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių