Pramonininkų konfederacijos prezidentu perrinktas V. Janulevičius

Vidmantas Janulevičius ketvirtadienį perrinktas Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentu naujai ketverių metų kadencijai. 

Antrąją kadenciją dirbsiantis V. Janulevičius rinkimuose nurungė 2012–2020 metais LPK vadovavusį statybos ir nekilnojamo turto (NT) plėtros grupės „Eika“ bendraturtį bei valdybos pirmininką Robertą Dargį.

Suskaičiavus 201 suvažiavimo delegatų balsą paaiškėjo, jog V. Janulevičius rinkimus laimėjo tik trijų balsų persvara, surinkęs 102 balsus.

V. Janulevičius, kuris yra jo įkurtos aukštųjų technologijų grupės „BOD Group“ valdybos pirmininkas, teigė, jog toks balsų susiskirstymas rodo, kad pagrindinei pramonininkus vienijančiai organizacijai Lietuvoje reikia daugiau vienybės.

„Mūsų ateitis priklauso nuo mūsų pačių, vadinasi, turime dirbti, turime daugiau klausyti vienas kito“, – LPK suvažiavime sakė V. Janulevičius.

„Dėkoju, stengsimės vardan mūsų visų judėti į priekį“, – teigė jis.

LPK prezidentu verslininkas tapo 2020-ųjų birželį. Tuomet jis buvo vienintelis kandidatas į LPK vadovo postą.

V. Janulevičių pasveikino ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė bei finansų ministrė Gintarė Skaistė.

„Nuo LPK prezidento vaidmens priklausys mūsų šalies ekonomikos, verslo stiprybė ir raumenys. Būtent pramonė yra kertinis ekonomikos ramstis“, – sakė A. Armonaitė.

„Pasiryžimas imtis LPK vadovo pareigų yra didelis įsipareigojimas, nes mūsų įmonės turi ne tik daugiau gaminti ir sparčiau augti, bet technologinių revoliucijų metu turi ir sparčiau persiorientuoti, įvertinti dirbtinį intelektą, skaitmenines technologijas“, – pridūrė ji.

„Lietuvos ekonomika yra atspari, demonstruoja atsparumą. (...) Kodėl esame atsparūs – nes jūs esate atsparūs, pasimokėte iš pamokų, kurias turėjote per daugelį metų atgal“, – suvažiavime sakė G. Skaistė.

Konfederacijos prezidentas renkamas ketveriems metams ne daugiau nei dviem kadencijoms, tad ši kadencija V. Janulevičiui bus paskutinė.

LPK vienija 55 šakines, septynias regionines asociacijas ir 24 neasocijuotus narius, apjungiančius visas pagrindines pramonės šakas ir pagrindinę Lietuvoje gaminamą produkciją.

Anot LPK, jos atstovaujami sektoriai kuria 59 proc. Lietuvos bendrojo vidaus produkto (BVP).

Žada stiprinti Lietuvos pramonininkų balsą Briuselyje

Naujai ketverių metų kadencijai perrinktas Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius ketina aktyviau atstovauti šalies pramonei Europos Sąjungos (ES) kuluaruose.

Pasak jo, stiprinti Lietuvos pramoninkų balsą Briuselyje būtina, kad europiniai teisės aktai būtų palankesni vietos verslui.

„Mums reikia daugiau įtakos Briuselyje, nes 80 proc. įstatymų ateina iš ten ir nugula tiesiog čia kaip faktas. Vadinasi, kol jie čia nugula kaip faktas, bendrauti, kalbėti ir pakeisti kažką nėra šansų. Todėl turime būti tenai, kad kartu su partneriais, kolegomis, „Business Europe“ galėtume konvertuoti, keisti tą dalyką į tą, kuris labiausiai tinkamas mums, tai yra Lietuvai“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė V. Janulevičius.

„Ten bus mano didžiausias dėmesys – į ES, nes ten yra didžiausios galimybės Lietuvos pramonei transformuotis, iš ten tai ateina. Manau, kad ten turime būti galbūt žymiai labiau reprezentuoti nei čia. Nes čia jau dirbame su pasekmėmis, o ten – su ištakomis“, – pabrėžė aukštųjų technologijų grupės „BOD Group“ valdybos pirmininkas.

Anot jo, be to, organizacijos nariai turėtų nuo fizinių daiktų gamybos „labiau įsilieti“ į elektroninių paslaugų sektorių.

LPK vadovas didelį dėmesį ketina skirti gynybos sektoriaus plėtrai – elektroninės kovos priemonių, sprogmenų gamybai: „Galime gaminti sprogmenis, mūsų chemijos pramonė šioje vietoje stipri.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Prie jo labai pakilo bvp ir atlyginimai , taip ir toliau !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių